Frontérzékeny vagy? Van egy rossz hírünk: újabb frontok jönnek, és a szél is feltámad

HelloVidék   
  Megosztom
Frontérzékeny vagy? Van egy rossz hírünk: újabb frontok jönnek, és a szél is feltámad

Szerdán egy meleg-, majd este egy hidegfront érkezik, a hidegfront mögött csütörtökön sokfelé lehetnek viharos széllökések.

Nincs megállás, újabb frontok érkeznek a héten. Rögtön holnap nyugat-északnyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot, és többfelé várható csapadék: északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső, máshol eső, zápor. Délnyugaton csak néhol eshet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunától keletre mindössze 0 és +5, míg a Dunántúl nagy részén 5 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a legmelegebb Sopron környékén lesz - írta az Időkép.

Este megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, az addig élénk, erős délnyugati szél egyre többfelé nyugatira, majd északnyugatira fordul, csütörtökön sokfelé viharos lökések kísérhetik.

A folytatásban

Csütörtökön szeles nap vár ránk, sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Több órára kisüt a nap, a gyors felhőátvonulásokból azonban néhol egy-egy futó zápor kialakulhat. Hajnalban -2 és +7, míg napközben 6-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken kezdetben sok lesz a napsütés, nyugaton lehet több felhő az égen, itt gyenge eső előfordulhat. Délután aztán északnyugat felől frontfelhőzet, vele együtt estétől csapadék érkezik, este egyre többfelé szükség lesz az esernyőkre. Nagyrészt esőre számíthatunk, de északkeleten havas eső, hó is hullhat. A középső országrészben élénk szélre, kora délután 3-9 fokra van kilátás.

Szombaton sok napsütésre készülhetünk, keleten lehet több felhő egy-egy kis záporral, este hózáporral. Szeles időnk lesz, erős északnyugati szél fog fújni. 5 és 10 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

front