Szörnyű tüneteket okozhat az enyhe időjárás: most sokan lehetnek rosszul

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tüneteket okozhat az enyhe időjárás: most sokan lehetnek rosszul

A friss orvosmeteorológiai jelentés szerint ma az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

Az Időkép beszámolója szerint, a szeles tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A szakemberek azt tanácsolják, öltözzünk rétegesen, a hideg reggeli órákban könnyen megfázhatunk. A napos tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, de a szeles időben alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk.

Az autósoknak is jobban kell most figyelni!

Közlekedésmeteorológia szempontból ma említésre méltó csapadék sehol sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők. Reggelre a kevésbé szeles délnyugati tájakon foltokban pára, köd képződhet, ami miatt átmenetileg jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvosmeteorológia

időjárás

tünetek

betegség

immunrendszer