Megmozdult a Balaton: melegszik a víz, de ennél fontosabb dolog is kiderült

HelloVidék   
  Megosztom
Megmozdult a Balaton: melegszik a víz, de ennél fontosabb dolog is kiderült

Egy hónap után egy centiméternyit csökkent a Balaton átlagos vízállása.  A tó vizének hőmérséklete is szépen lassan emelkedik, péntek reggel Siófoknál 5,1 Celsius fokot mértek.


 


 

A tó vízszintje a december vége óta tartó vízeresztés ellenére egy hónapon át tartotta magát a magasnak számító 126 centiméteren, ami csütörtökre 125 centire csökkent. (A téli szabályozási vízszint-maximum 110 centi – a siófoki vízmércéhez viszonyítva.) Bár megszűnt a Sió-csatorna északi szakaszán a belvízvédelmi készültség, továbbra is csak visszafogottan zajlik a vízeresztés a Sió-zsilipen – derül ki a vizugy.hu friss adataiból. A tó vizének hőmérséklete szépen lassan emelkedik, péntek reggel Siófoknál 5,1 Celsius fokot mértek. Ma erős, viharos lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet – az előrejelzések szerint. Ez eltér az üdülőrégióban uralkodó északi-északnyugati széliránytól, így most nem a dél-nyugati partokon okozhat magasabb vízállást – írja a hirbalaton.hu.

A lap azonban azt is megjegyzi, hogy az erős, viharos déli, délnyugati szél most az északi partokon okozhat magasabb vízállást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

vízállás

hőmérséklet