Szörnyű tragédia Érden: szén-monoxid-mérgezés végzett egy idős nővel

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia Érden: szén-monoxid-mérgezés végzett egy idős nővel

Szombat reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Érden a Fecske utcában egy magatehetetlen embert találtak. Az idős nő életét már nem lehetett megmenteni. A szobában nem volt szén-monoxid-érzékelő - derült ki a Katasztrófavédelem mai közleményéből.

Az érdi tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre. A 150 négyzetméteres családi ház hálószobájában szén-monoxidot mutattak ki. A hálószobában egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt csukott nyílászárók mellett. Az idős nő életét már nem lehetett megmenteni. A szobában nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Akkor keletkezik szén-monoxid, amikor zárt térben nyílt láng ég, és nem megfelelő a levegő-utánpótlás. A tűz elhasználja a levegőt és tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a rendkívül mérgező szén-monoxid. Ahol zárt térben nyílt láng ég, ott állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni, nem elég néha szellőztetni, az ablakokba légbevezetőket kell szerelni. Emellett érdemes szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni. A katasztrófavédelem weboldalán elérhető a szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

érd

szén-monoxid mérgezés

katasztrófavédelem