Döbbenetes videón a lepusztult régi szekszárdi uszoda: miért hagyták így lerohadni?

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes videón a lepusztult régi szekszárdi uszoda: miért hagyták így lerohadni?

Már több, mint nyolc éve zárult be a régi szekszárdi uszoda ajtaja. Annak a Toldi utcai épületnek a bejárata, amelynek falain belül – nem túlzás ezt állítani – több ezer gyermek tanult meg úszni. A teol.hu engedélyt kapott arra, hogy körbejárja az épületet.

Statikailag veszélyessé vált, ezért 2015 szeptemberében bezárták a régi szekszárdi uszodát. Az 1979-ben átadott fedett létesítmény napjainkban kívül-belül úgy néz ki, mint egy elhagyott város, amit a természet az évek során visszavett - írja a teol.hu.

Már több, mint nyolc éve zárult be a régi szekszárdi uszoda ajtaja, de a bejáratnál lévő táblán még mindig a 2015-ös „fürdőszolgáltatási díjak” árai láthatók, ezeket elnézve sokan örülnének, ha a napi felnőtt belépő most is 760, a diákoké pedig 570 forintba kerülne, vagy ha a tíz alkalmas szauna-fürdő bérlet díja két hónapra a 17 ezer forintot sem érné el.

Beljebb haladva a betonrengeteg adta hűvös levegő sok emléket visszahozott a gyermekkorból, a medencék felé haladva viszont két dolog (érthető okból) hiányzott: a párás levegő és a klórszag. Az úszómester kabinjának üvegén még ott virít kék betűkkel: a versenymedence víz hőmérséklete 23-27, a tanmedencéé 28-31 Celsius-fok. Valljuk be, mindegyiket hidegebbnek éreztük. A tanmedence kong az ürességtől, a versenymedencében viszont a statikai vizsgálat miatt megbontott tetőszerkezet darabjai hevernek.

- írják.

A kültéri medencék környéke is inkább emlékeztet egy katasztrófafilmhez, mintsem arra, hogy ott évtizedekkel ezelőtt fürödtek volna emberek.

A lap engedélyt kapott, hogy körbejárja az épületet, és nagyjából azt kapták, amire számítottak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szekszárd

uszoda