Döbbenetes videón a lepusztult régi szekszárdi uszoda: miért hagyták így lerohadni?

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes videón a lepusztult régi szekszárdi uszoda: miért hagyták így lerohadni?

Már több, mint nyolc éve zárult be a régi szekszárdi uszoda ajtaja. Annak a Toldi utcai épületnek a bejárata, amelynek falain belül – nem túlzás ezt állítani – több ezer gyermek tanult meg úszni. A teol.hu engedélyt kapott arra, hogy körbejárja az épületet.

Statikailag veszélyessé vált, ezért 2015 szeptemberében bezárták a régi szekszárdi uszodát. Az 1979-ben átadott fedett létesítmény napjainkban kívül-belül úgy néz ki, mint egy elhagyott város, amit a természet az évek során visszavett - írja a teol.hu.

Már több, mint nyolc éve zárult be a régi szekszárdi uszoda ajtaja, de a bejáratnál lévő táblán még mindig a 2015-ös „fürdőszolgáltatási díjak” árai láthatók, ezeket elnézve sokan örülnének, ha a napi felnőtt belépő most is 760, a diákoké pedig 570 forintba kerülne, vagy ha a tíz alkalmas szauna-fürdő bérlet díja két hónapra a 17 ezer forintot sem érné el.

Beljebb haladva a betonrengeteg adta hűvös levegő sok emléket visszahozott a gyermekkorból, a medencék felé haladva viszont két dolog (érthető okból) hiányzott: a párás levegő és a klórszag. Az úszómester kabinjának üvegén még ott virít kék betűkkel: a versenymedence víz hőmérséklete 23-27, a tanmedencéé 28-31 Celsius-fok. Valljuk be, mindegyiket hidegebbnek éreztük. A tanmedence kong az ürességtől, a versenymedencében viszont a statikai vizsgálat miatt megbontott tetőszerkezet darabjai hevernek.

- írják.

A kültéri medencék környéke is inkább emlékeztet egy katasztrófafilmhez, mintsem arra, hogy ott évtizedekkel ezelőtt fürödtek volna emberek.

A lap engedélyt kapott, hogy körbejárja az épületet, és nagyjából azt kapták, amire számítottak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szekszárd

uszoda