Itt az újabb pedofilbotrány: több gyereket molesztálhatott a hajdú-bihari pap

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az újabb pedofilbotrány: több gyereket molesztálhatott a hajdú-bihari pap

Fegyházba küldené az ügyészség a kislányok molesztálásával vádolt Hajdú-Bihar megyei görögkatolikus papot. Az 51 éves férfi a vádirat szerint több település iskoláiban is zaklathatta a gyerekeket, akiknek hittanórát tartott - írta a 444.

Az ügyet még 2023 áprilisában a 444.hu újságírója robbantotta ki. A görögkatolikus Sz. atya egy gyermekvédelmi intézmény vezetője volt, amikor a Gyermekvédelmi Szakszolgálat feljelentette egy kamasz lány molesztálása miatt. Az eljárást lezárták, Sz. atyát az egyház áthelyezte a megye másik végébe, de nem sokkal később már az új szolgálati helyén is feljelentette egy 9 éves kislány anyja. Tanúvallomása szerint a lánya azt mesélte neki, hogy „az iskolában fogdosta a pap bácsi”, aki „a hittanórán maga mellé ültette, és belenyúlt a bugyijába [a] nadrágján keresztül”.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség korábban a lap kérésére közölte:

Vádiratában a főügyészség indítványozta, hogy a törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Azóta se került a Sz. atya börtönbe

A 444 újra írt a ügyészségnek, a válaszból most kiderült az is, hogy Sz. atya bűnügyi felügyelet alatt áll, vagyis nem börtönben, hanem egy kijelölt helyen várja a tárgyalását. A vádiratban az alábbi bűncselekmények szerepelnek:

  • tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette,
  • tizennegyedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette,
  • tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette.

Ha igazak a vádak, 12 év fegyházbüntetés várhat rá

A főügyészség tájékoztatása szerint a vádiratban foglalt ún. mértékes indítvány:

„12 év fegyházbüntetés, 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés, továbbá végleges hatályú eltiltás” a kiskorúakkal kapcsolatos tevékenységektől.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pedofil

gyermek

molesztálás

pap