Kész, vége: megszűnik a tüdőgyógyászati ellátás a vidéki nagyvárosban

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége: megszűnik a tüdőgyógyászati ellátás a vidéki nagyvárosban

Leáll Dunaújvárosban a tüdőgyógyászati járóbeteg-szakellátás. A helyieknek a szakemberhiány miatt korábban már más egészségügyi ellátásért is Székesfehérvárra kellett utazniuk.

Orvoshiány miatt szeptemberig leáll Dunaújvárosban a tüdőgyógyászati járóbeteg-szakellátás. A határozat pénteken jelent meg Népegészségügyi Központ honlapján. Országszerte több kórházban szűnnek meg ellátások. Kapuvárról a daganatos betegeknek kell 60 kilométerrel messzebb utazniuk – utóbbit először a hvg.hu írta meg. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a megyei kórházakban jobb ellátást kaphatnak a betegek.

Kisbéren a pszichiátriaszakrendelés lesz ritkában elérhető, de nem tudják biztosítani a csecsemők ultrahangos csípőszűrését sem. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a megyei kórházakban jobb ellátást kaphatnak a betegek.

Az egészségügyi államtitkár a napokban arról beszélt a kórházszövetség konferenciáján, hogy a magánkórházakat is bevonják a közfinanszírozásba. Az egészségügyi szakértő szerint viszont ennek a bevezetéséhez még sok kérdést kell tisztázni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

orvoshiány

dunaújváros

egészségügy