Kiakadtak a pannonhalmiak: gátlástalan fosztogatók lepték el a várost

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a pannonhalmiak: gátlástalan fosztogatók lepték el a várost

Ellopták Radnóti Miklós szobrát Pannonhalmáról. A szobor eltűntét egy látogató jelezte szombaton a Tourinformban, aki hozzátette, hogy az emlékhelyet megrongálták.

Vas Gábor, polgármester sokkolónak nevezte a helyszínen látottakat. Leírása szerint a fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták - írja a Telex.

Az emlékművet 1983-ban készítették, a valamikori Wienerberger téglagyár területén állították fel annak emlékére, hogy a munkaszolgálatra hurcolt Radnóti Miklós a halála előtt ott töltötte utolsó éjszakáját 1944 novemberében.

Régen nem történt Pannonhalmán ennél mocskosabb rongálás!

– fogalmazott közösségi oldalán Vas Gábor.

A terület jelenleg egy magánbefektető tulajdonában van, bekerítve. Az emlékművet eddig csak úgy tudták látogatni az érdeklődők, ha elkérték a kerítés kulcsát a Tourinform irodából. A polgármester a rongálás és lopás ügyében feljelentést tett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

lopás

pannonhalma

bűncselekmény