Kiakadtak a pannonhalmiak: gátlástalan fosztogatók lepték el a várost

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a pannonhalmiak: gátlástalan fosztogatók lepték el a várost

Ellopták Radnóti Miklós szobrát Pannonhalmáról. A szobor eltűntét egy látogató jelezte szombaton a Tourinformban, aki hozzátette, hogy az emlékhelyet megrongálták.

Vas Gábor, polgármester sokkolónak nevezte a helyszínen látottakat. Leírása szerint a fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták - írja a Telex.

Az emlékművet 1983-ban készítették, a valamikori Wienerberger téglagyár területén állították fel annak emlékére, hogy a munkaszolgálatra hurcolt Radnóti Miklós a halála előtt ott töltötte utolsó éjszakáját 1944 novemberében.

Régen nem történt Pannonhalmán ennél mocskosabb rongálás!

– fogalmazott közösségi oldalán Vas Gábor.

A terület jelenleg egy magánbefektető tulajdonában van, bekerítve. Az emlékművet eddig csak úgy tudták látogatni az érdeklődők, ha elkérték a kerítés kulcsát a Tourinform irodából. A polgármester a rongálás és lopás ügyében feljelentést tett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

lopás

pannonhalma

bűncselekmény