Fordulóponthoz ért az M85 giga soproni alagútja: így áll most az 53 milliárdos beruházás

HelloVidék   
  Megosztom
Fordulóponthoz ért az M85 giga soproni alagútja: így áll most az 53 milliárdos beruházás

A déli járatban már a CKT-alapréteggel és az AC-11 elválasztó aszfaltréteggel is elkészültek. Márciusban kezdődhet a pályaszerkezetet befejező bazaltbeton terítése, azután pedig már a forgalomtechnikai elemek befejezése lesz soron - közölte a Magyar Építők.

A soproni alagút szerkezeti munkálatai befejeződtek mind a déli, mind az északi járatban. A munkálatokba a 780 méteres alagútpár mellett a Fertőrákos csomópont és a soproni országhatár közötti, 4,2 kilométeres négysávos út kivitelezése, illetve az északnyugati soproni elkerülő út megépítése is beletartozik – értesült a magyarepitok.hu.

Az alagút déli járatában már elvégezték az alapréteg és az aszfaltréteg lerakásának munkálatait, míg az északi járatnál jelenleg a védőcsövek beépítése és a betonfelület csiszolása folyik. Az ütemtervnek megfelelően a végleges pályaszerkezet kialakítása márciusban kezdődhet meg.

53 milliárdba fog kerülni az M85-ös új szakasza

2019-ben kötött szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. „az M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos csomópont – Sopron oh. szakasz a meglévő 84. számú főúti határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötéssel, valamint a 8647. jelű Sopron Ény-i elkerülő út kivitelezése, és a kiviteli tervek elkészítése” tárgyában. A beruházást akkor nettó 43,9 milliárd forintosra tervezték – most nettó 52,9 milliárd forintnál tartanak a kiadások - írta az Átlátszó a beruházásról.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

alagút

sopron