Fordulóponthoz ért az M85 giga soproni alagútja: így áll most az 53 milliárdos beruházás

HelloVidék   
  Megosztom
Fordulóponthoz ért az M85 giga soproni alagútja: így áll most az 53 milliárdos beruházás

A déli járatban már a CKT-alapréteggel és az AC-11 elválasztó aszfaltréteggel is elkészültek. Márciusban kezdődhet a pályaszerkezetet befejező bazaltbeton terítése, azután pedig már a forgalomtechnikai elemek befejezése lesz soron - közölte a Magyar Építők.

A soproni alagút szerkezeti munkálatai befejeződtek mind a déli, mind az északi járatban. A munkálatokba a 780 méteres alagútpár mellett a Fertőrákos csomópont és a soproni országhatár közötti, 4,2 kilométeres négysávos út kivitelezése, illetve az északnyugati soproni elkerülő út megépítése is beletartozik – értesült a magyarepitok.hu.

Az alagút déli járatában már elvégezték az alapréteg és az aszfaltréteg lerakásának munkálatait, míg az északi járatnál jelenleg a védőcsövek beépítése és a betonfelület csiszolása folyik. Az ütemtervnek megfelelően a végleges pályaszerkezet kialakítása márciusban kezdődhet meg.

53 milliárdba fog kerülni az M85-ös új szakasza

2019-ben kötött szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. „az M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos csomópont – Sopron oh. szakasz a meglévő 84. számú főúti határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötéssel, valamint a 8647. jelű Sopron Ény-i elkerülő út kivitelezése, és a kiviteli tervek elkészítése” tárgyában. A beruházást akkor nettó 43,9 milliárd forintosra tervezték – most nettó 52,9 milliárd forintnál tartanak a kiadások - írta az Átlátszó a beruházásról.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

alagút

sopron