Örülhetnek a vidéki pecások: itt a bizonyíték, lesz mit kifogni a vasi vizekből is

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a vidéki pecások: itt a bizonyíték, lesz mit kifogni a vasi vizekből is

Mintegy 70 ezer darab egészséges egynyaras dévérkeszeg került a Pinka vizébe. Hamarosan kezdődik a tavaszi pontytelepítés is a vasi vizeken - írta a Vaol.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége folyamatosan törekszik a kezelésében lévő horgászvizek fajgazdag telepítésére, még annak ellenére is, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a horgászok döntő többsége egyértelműen a pontyhorgászatot preferálja – tájékoztatta a Vas Népét Puskás Norbert ügyvezető elnök.

A halgazdálkodási tervben foglalt telepítési előírások mellett a diverzitás fenntartása érdekében is szükség van fehérhal és ragadozófajok telepítésére, így az anyagi lehetőségek figyelembe vételével igyekeznek minél nagyobb mennyiséget beszerezni keszegfélékből is. Ennek idei első lépéseként összesen ezer kilogramm – mintegy 70 ezer – gyönyörű, egészséges egynyaras dévérkeszeggel gazdagodott a Pinka-patak teljes szakasza (Vaskeresztes, Horvátlövő, Szentpéterfa) és a Vaskeresztesi holtág – a szombathelyi Halászmester Kft.-től ügyvezetője, Balassa Péter és Szekeres Balázs hivatásos halőr közreműködésével.

- közölték.

Puskás Norbert még hozzátette: a korai telepítés és hideg víz ellenére a keszegfélék lehalászását, szállítását követően előforduló akár 3-5 százalékos elhullás sajnálatos velejárója a fehérhal-telepítéseknek. Ha valaki esetleg ilyet észlel, az nem tekinthető tömeges halpusztulásnak.

Terveik szerint március elején megkezdődnek a pontytelepítések, folyamatban van egy-kétnyaras ragadozófajok (pl. csuka, süllő) beszerzése is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

ponty

vas megye