Örülhetnek a vidéki pecások: itt a bizonyíték, lesz mit kifogni a vasi vizekből is

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a vidéki pecások: itt a bizonyíték, lesz mit kifogni a vasi vizekből is

Mintegy 70 ezer darab egészséges egynyaras dévérkeszeg került a Pinka vizébe. Hamarosan kezdődik a tavaszi pontytelepítés is a vasi vizeken - írta a Vaol.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége folyamatosan törekszik a kezelésében lévő horgászvizek fajgazdag telepítésére, még annak ellenére is, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a horgászok döntő többsége egyértelműen a pontyhorgászatot preferálja – tájékoztatta a Vas Népét Puskás Norbert ügyvezető elnök.

A halgazdálkodási tervben foglalt telepítési előírások mellett a diverzitás fenntartása érdekében is szükség van fehérhal és ragadozófajok telepítésére, így az anyagi lehetőségek figyelembe vételével igyekeznek minél nagyobb mennyiséget beszerezni keszegfélékből is. Ennek idei első lépéseként összesen ezer kilogramm – mintegy 70 ezer – gyönyörű, egészséges egynyaras dévérkeszeggel gazdagodott a Pinka-patak teljes szakasza (Vaskeresztes, Horvátlövő, Szentpéterfa) és a Vaskeresztesi holtág – a szombathelyi Halászmester Kft.-től ügyvezetője, Balassa Péter és Szekeres Balázs hivatásos halőr közreműködésével.

- közölték.

Puskás Norbert még hozzátette: a korai telepítés és hideg víz ellenére a keszegfélék lehalászását, szállítását követően előforduló akár 3-5 százalékos elhullás sajnálatos velejárója a fehérhal-telepítéseknek. Ha valaki esetleg ilyet észlel, az nem tekinthető tömeges halpusztulásnak.

Terveik szerint március elején megkezdődnek a pontytelepítések, folyamatban van egy-kétnyaras ragadozófajok (pl. csuka, süllő) beszerzése is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

ponty

vas megye