Gumilövedékkel lőttek meg egy postást Szolnokon: egyre több az ilyen erőszakos eset

MTI   
  Megosztom
Gumilövedékkel lőttek meg egy postást Szolnokon: egyre több az ilyen erőszakos eset

Egyre erőszakosabbak az emberek a postai dolgozókkal, ezért a Magyar Posta több intézkedést is bevezetett, és bűnmegelőzési kommunikációs kampányt indít – írja az MTI.

Tavaly több mint 70 erőszakos eset, fenyegetés vagy garázdaság történt, a bántalmazásokat leginkább a postát kézbesítők ellen követték el. A Magyar Posta ezért rendszeresen tréningezi a kézbesítőit, hogy adott esetben kellő lélekjelenléttel és felkészültséggel kezeljék a konfliktusokat; segélyhívós készülékkel látják el őket, a tartózkodási helyük pontos jelzését pedig GPS-helymeghatározóval biztosítják - írták. A cég egyúttal a lakosság együttműködését is kéri abban, hogy a küldemény átvétele során a kézbesítő által kért, átvételt igazoló okmányokat készítsék elő és mutassák be.

Az ügyben a Magyar Posta feljelentést tett, már folyamatban van a rendőrségi nyomozás.

A közlemény szerint a kiemelt kockázatú időszakokban a rendőrség járőrei és a polgárőrök szintén figyelik a kézbesítőket, valamint a posták környékét, így a tettesek rendszerint gyorsan rendőrkézre kerülnek. A vármegyei rendőrfőkapitányságok helyszíni bűnmegelőzési célú, interaktív oktatásokat is szerveztek, hogy a postások felismerjék a gyanús jelenségeket, és haladéktalanul jelenthessék azokat a vállalat biztonsági szolgálatának - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

bűncselekmény

erőszak

garázdaság