Újabb pedofilügy robbant ki egy gyermekotthonban: a békési nevelő tizenéves fiúkat molesztált

24.hu   
  Megosztom
Újabb pedofilügy robbant ki egy gyermekotthonban: a békési nevelő tizenéves fiúkat molesztált

A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút - írta a 24.hu


 


 

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a 24.hu kérdésére megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen. A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút.

A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt

– közölték.

Az ügyben a 24.hu megkereste a Békés vármegyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ahol a vezetői titkárságon azt mondták, csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak az üggyel összefüggő kérdéseinkre. A megyei központtal folytatott telefonbeszélgetések során ugyanakkor kiderült, hogy a vezető, Sziszák Katalin Julianna egy hete nem dolgozik az intézményben. A békési ügy részletei miatt levelet küldtek az SZGYF főigazgatójának, Cséplőné Gönczi Veronikának, akitől arról is érdeklődtek, valós-e a hozzánk eljutott információ, miszerint leváltották a megyei intézményvezetőt. Az SZGYF-től egyelőre nem reagáltak a megkeresésre.

A bicskei intézmény igazgatóhelyettese, K. Endre – akit azért ítéltek börtönbüntetésre, mert segédkezett a pedofil bűncselekmények eltussolásában – tavaly áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalintól. A kegyelmi ügy okozta felháborodás miatt az államfő lemondott.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

molesztálás

bántalmazás

pedofil