Lecsapott a NAV: rengeteg hamis motorfűrészt foglaltak le ebben a vidéki vármegyében

MTI   
  Megosztom
Lecsapott a NAV: rengeteg hamis motorfűrészt foglaltak le ebben a vidéki vármegyében

Több száz hamis motorfűrészt és alkatrészeket találtak a pénzügyőrök Zalában egy Bulgáriából Horvátországba tartó furgonban.

A furgont a 7-es főúton vették ellenőrzés alá a pénzügyőrök. Az autó plafonig pakolt rakteréből több száz fűrész, láncvezető lap, burkolat, valamint jól ismert gyártók matricái kerültek elő.

Az árukról szakértők megállapították, hogy azok egytől egyig hamisítványok, amelyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül kívántak forgalomba hozni. Az 55 éves sofőr azt nyilatkozta, nem tudta, hogy a szerszámok és az alkatrészek hamisak, ő csak a szállítással volt megbízva.

A pénzügyőrök a mintegy nyolcszáz darab, több mint 20 millió forint értékű jogsértő terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A NAV sajtóreferense azt is hozzátette: a hamisított termékek forgalmazásának megakadályozása a gyártók számára is fontos, hiszen a védjegyhez társított minőség csorbítása jelentős kárt okoz számukra, miközben a hamis termékek a vásárlókra nézve biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

zala megye

bűncselekmény

pénzügyőrök