Újabb pedofil botrány: kirúgták a Békés megyei gyermekvédelmi vezetőt

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb pedofil botrány: kirúgták a Békés megyei gyermekvédelmi vezetőt

Egy állami fenntartású gyermekotthon nevelőjét tartóztatta le a rendőrség a múlt pénteken Békésen, miután azzal gyanúsítják, hogy az egyik megyei intézményben molesztálta az ott elhelyezett fiúkat.

A Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató. A 24.hu információja szerint Sziszák Katalin Julianna már nem dolgozik az intézményben. Csütörtökön már változtattak is a honlapon, és Krizsán Jánosnét tüntették fel mint megbízott intézményvezetőt.

A lap Információi szerint a férfi elleni gyanúsításban szereplő molesztálási esetek két éve történtek, amikor a nevelőotthonban elhelyezett gyerekek még nem töltötték be a 14. életévüket sem. Forrásaink szerint – ahogy a bicskei ügyben – itt sem ez volt az első eset, hogy a férfival kapcsolatban bejelentés érkezett.

Az RTL Híradója szerint a nevelő a Békés megyei Tarhos gyermekotthonában erőszakoskodhatott a fiatalokkal. A főügyészség szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a férfi előzetesbe helyezését.

Alappal tartani lehetett attól, hogy a férfi szabadlábon a tanulók jogellenes befolyásolásával, esetlegesen megfélemlítéssel a bizonyítás eredményét veszélyeztetné

– indokolta a Híradó kérdésére a döntést B. Nagy Barbara, a Békés vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

pedofilia

békés

gyermekotthon