Vadászgépek jelentek meg a vidéki város felett: vajon mit kereshettek?

HelloVidék   
  Megosztom
Vadászgépek jelentek meg a vidéki város felett: vajon mit kereshettek?

Gripenek gyakorlatoztak Eger felett csütörtök délután, ami miatt a környéken erőteljes, robbanásszerű hangot lehetett hallani.

Csütörtök délután sokakat megijesztő erőteljes, robbanásszerű hangot lehetett hallani a Heves vármegye több településén. Mint később kiderült a Piszkés-tetői Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium bemérte a hang forrását, amelyet a Hortobágy térségében jelölt meg - számolt be róla a heol.hu.

A honvédség a következő választ küldte a lapnak:

A Magyar Honvédség alaprendeltetéséből adódóan, valamint a képesség fenntartás érdekében, rendszeresen kiképzési repüléseket hajt végre a repülőtér közvetlen környezetében és az ország különböző légterében. Ezek természetesen néha nagyobb hanghatással járnak, de az előírt magasság- és sebességkorlátokat, mint minden más törvényi rendelkezést maradéktalanul betartunk. Az említett Eger és környéke feletti légtérben található az egyik gyakorló légtere a magyar vadászgépeknek.

- hívták fel a figyelmet.

Mint írták, a Fegyveres Légvédelmi Készenléti Szolgálat, JAS-39 Gripenekkel gyakorló (Tango) riasztási feladatot hajtott végre e fölött a terület felett. A végrehajtás során számos kötelező repülési feladatot kell végrehajtani a pilótáknak a vadászgéppel, melyek során a hangsebesség átlépése 12000 méteren, illetőleg afölött történik a szabályoknak megfelelően. Ettől függetlenül a légköri viszonyoktól függően a hangrobbanás lökéshulláma leérhet a föld felszínéig és okozhatja az említett jelenséget (hanghatás, vibráció).

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

gripen

eger

gyakorlat