Berúgta az ajtót a tavasz: melegrekorddal indult a március

MTI   
  Megosztom
Berúgta az ajtót a tavasz: melegrekorddal indult a március

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken.

Ameteorológiai tavasz beköszöntével, pénteken sem szakadt meg a rekorddőlések sora. Tatabánya Dózsakert meteorológiai állomáson 10,7 Celsius-fokot mértek péntek reggel, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó országos hajnali melegrekord. A rekord az 1994-ben Lentiben, illetve Marcaliban rögzített 10,5 fokos napi rekordot szárnyalta túl.

Hozzátették: Budapesten szintén rekordenyhe volt az éjszaka, Lágymányoson csupán 10,2 fokig hűlt a levegő, és ezzel a fővárosban is megdőlt a napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja. A korábbi csúcstartó - 2019-ben mért 9,9 fokos minimumértékével - ugyancsak Lágymányos volt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

melegrekord

tavasz

időjárás