Ez szörnyű: a hajdúnánási Sz. atya hittanórán fogdosta a lányokat, évekig molesztálta őket

RTL   
  Megosztom
Ez szörnyű: a hajdúnánási Sz. atya hittanórán fogdosta a lányokat, évekig molesztálta őket

Sz. atya görögkatolikus pap ellen 2022-ben eljárás indult gyerekmolesztálás miatt, ám azt az ügyet lezárta a rendőrség. A papot ezután áthelyezték, az új helyen viszont lebukott: vádat emeltek ellene, mert nevelése alatt álló gyerekeket bántalmazhatott. Az RTL Házon kívülben megszólalt annak a kislánynak az édesanyja, aki rendőrségi feljelentést tett, miután a gyerek elmondta neki, hogy az atya hittanórán fogdossa.

A görögkatolikus pap pedofil-ügyéről a 444 számolt be először: azt írták, a görögkatolikus pap korábban lelki vezető volt Hajdúnánáson az egyház által fenntartott gyermekotthonokban. 2022-ben ott is feljelentést tett ellene egy kamaszlány szexuális kényszerítés miatt, azt az ügyet azonban akkor a rendőrség megszüntette. A papot azonban Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Görögkatolikus Főegyházmegye érseke mégis áthelyezte – hogy ezt miért tette, arra nem válaszolt.

A pap ellen nemrég emeltek vádat. Az RTL cikkéből kiderült, hogy 2011 és 2022 között több másik kislányt is molesztálhatott a hajdúnánási gyermekotthonokban. Sz. atya jelenleg bűnügyi felügyeletben várja a tárgyalás megkezdését, az ügyészség 12 év fegyházbüntetést ajánlott neki, ha beismeri a bűnösségét:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rtl

életmód

szexuális erőszak