Megszólalt a szakértő: ekkor érdemes nyári gumira váltani

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megszólalt a szakértő: ekkor érdemes nyári gumira váltani

A korai meleg ellenére még érdemes óvatosnak lenni, és kivárni a nyári gumicserével.

A korai meleg hatására, joggal merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne a téli abroncsokat nyárira cserélni, de érdemes óvatosnak lenni, mert a sokat emlegetett 7 Celsius-fokos határ az átlagos napi hőmérsékletre vonatkozik - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum megkeresésére Magály Péter, a MARSO Gumiabroncs és gyorsszerviz hálózat személyabroncs üzletágvezetője.

Hozzátette, azt sem szabad elfelejteni, hogy az autósok jelentős része kora reggeli és a késő délutáni órákban közlekedik, amikor még hűvösebb van - nap közben, amikor valóban melegebb van a megszokottnál, az autó a parkolóban áll.A márciusi hónapban az időjárás még tud meglepetéseket okozni. A legfontosabb, hogy biztonságban tudjuk magunkat, így a téli abroncs lecserélése még nem indokolt

- mondta a lapnak Magály Péter. A szakember kiemelte, ezen átmeneti időszakában a téli abroncsok nem károsodnak jobban, mint ami normál felhasználásából eredendően származik.

A tapasztalatok alapján március utolsó hetétől várható hosszabb várakozás, akkor általában már csak egy-másfél hétre szoktak tudni időpontot adni a gumicserére. Hozzátette, weboldalukon működik az online időpontfoglaló rendszer, de természetesen telefonon és személyesen is el lehet ezt intézni.A cég azt tapasztalja, hogy változó mértékben, de az abroncsok gyártói árai a tavalyi évhez képest némiképp mérséklődtek.

Viszont a növekvő szállítási költségek és a hulladékhasznosítási díj átalakulásának eredményeképp a tavalyi árszintek jellemzőek, illetve egyes termékeknél átlagosan 2 százalékos kiskereskedelmi áremelkedés várható. A Távol-Keletről érkező abroncsok esetében érzékelhető a Vörös-tengeren zajló konfliktus hatása is: ez a hajótársaságokat arra kényszeríti, hogy Afrikát megkerülve érkezzenek az európai kikötőkbe, ami jelentős többletköltséget és nem utolsó sorban jelentős szállítási idő növekedést is eredményez

- ismertette Magály Péter.

A teljes cikket ITT tudod elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

gumiabroncs

csere

ár