Nem maradunk panasz nélkül: migrént, szívpanaszokat is okozhat az ünnepi időjárás

HelloVidék   
  Megosztom
Nem maradunk panasz nélkül: migrént, szívpanaszokat is okozhat az ünnepi időjárás

Szombaton az évszakhoz képest melegebb idő miatt melegfronti jellegű tünetek jeletkezhetnek - írja az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A napos időszakok viszont jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Ajánlott több órát is a szabadban tölteni, hogy erősödjön immunrendszerünk, valamint a napfénnyel pótoljuk szervezetünkben a D-vitamin egy részét.

Tavaszi öltözet viselése ajánlott, de napközben többfelé egy póló is elég lesz, pulóverre nem lesz szükség. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Mi a helyzet az autósokkal?

Közlekedésmeteorológiai szempontból szombaton csapadék nem várható, így száraz utakkal találkozhatnak a közlekedők. Sokfelé élénk, északnyugaton és nyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

migrén

fejfájás

vérnyomás-ingadozás

szívpanaszok

szédülés

rosszullét

húsvét

húsvéti időjárás