Szigorítják a szabályokat: drasztikus változások jönnek a balatonparti városban

HelloVidék   
  Megosztom
Szigorítják a szabályokat: drasztikus változások jönnek a balatonparti városban

Életbe léphet az idei szezonra az üzletek éjszakai nyitvatartását szabályozó rendelet, mely hat feltételhez köti az éjfél és hajnali 4 óra közötti nyitvatartást.

Előreláthatólag csak az az üzlet tarthat nyitva ekkor, amelyik eleget tesz az előírásoknak. A rendelet egyébként május 2-től hatályos - írja a siofok.hu.

A városháza, hosszas egyeztetés és procedúra, valamint egy kúriai döntés nyomán elvégezte a rendelet átdolgozását, s a képviselő-testület a márciusi ülésén ezt fogadta el egyhangú szavazással. Hat alapvető feltételnek kell tehát megfelelnie annak az üzletnek, amelyik éjfél és hajnali 4 óra között nyitva tartana.

  • Önálló illemhely biztosítása;
  • Limiter beépítése a zenét szolgáltató berendezésbe;
  • 100 négyzetméter fölött minimum 1 biztonsági őr alkalmazása;
  • Italokat csak többször használatos, úgynevezett repohárban lehet kiadni;
  • Tilos a közterületről látható erotikus táncos tevékenység;
  • Az üzlet előtti járdaszakasz napi takarítása.

A képviselő-testület ülésén dr. Lengyel Róbert polgármester azt mondta: Ezzel is a családbarát város koncepciót erősítjük, de az érdekelt vállalkozók is egyetérthetnek abban, hogy ezek a köz érdekeit szolgáló rendelkezések.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

siófok

nyitvatartás

rendelet