Szinte hihetetlen, de megdőlt az országos rekord: mutatjuk, hol járt sikerrel a mázlista pecás

HelloVidék   
  Megosztom
Szinte hihetetlen, de megdőlt az országos rekord: mutatjuk, hol járt sikerrel a mázlista pecás

Két hatalmas dévérkeszeget is fogtak az utóbbi napokban a Rába-folyó Vas vármegyei szakaszán. Az egyik nagyobb a hivatalos országos rekordnál - számolt be róla a Pecaverzum.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hivatalos oldalán, a horgászfogások között jelent meg két óriási dévérkeszeg, amelyek néhány napja kerültek partra.

Lonai Endre március 30-án, szombaton a Rába-Nick térségi szakaszán 5,2 kilogrammos dévért tarthatott a kezében. A hal pontyozás közben érkezett, és erőteljes kapást produkált.

Molnár György egy nappal korábban, március 29-én, pénteken egy még nagyobb dévért fogott a Rábából. Akkorát, amely még a hivatalos országos rekordot is meghaladja. A hal tömege a mázlista pecás beszámolója szerint 6,13 kiló volt, míg a hossza 74 centiméternek bizonyult. A horgász elmondása alapján halőri hitelesítés nem történt, de három ember látta, akik csak csodálkoztak.

A hivatalos országos rekordot Kiss Ferenc tartja egy 6,02 kilós, 63 centiméteres példánnyal, amelyet szintén a Rábából, a jakabházi szakaszból emelt ki 2014. november 11-én.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke, Puskás Norbert a Pecaverzum megkeresésére azt mondta, megkérték Molnár Györgyöt, hogy az országos rekordlistára is töltse fel a fogást.

Ekkorák csak a Rábában élnek. Két különböző mérleggel is mértük, így biztos, hogy nem tévedtünk, mert ugyanazt mutatta

– nyilatkozta a sikeres horgász, akinek sikerült időközben hitelesítenie a rendkívüli kapást.

Molnár György elmondta, egy 150 grammos dobósúlyú heavy feeder botot használt, amelyen 0.14-es fonott damil futott, a végén 0.12-es fonott előkével, amelyre 8-as horgot kötött. A csali pedig pop-up volt. Azt is elárulta, hogy a kapitális dévért a Rába csörötneki szakaszán fogta, és a mérlegelés, fényképezkedés után visszaengedte a folyóba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

keszeg