Szinte hihetetlen, de megdőlt az országos rekord: mutatjuk, hol járt sikerrel a mázlista pecás

HelloVidék   
  Megosztom
Szinte hihetetlen, de megdőlt az országos rekord: mutatjuk, hol járt sikerrel a mázlista pecás

Két hatalmas dévérkeszeget is fogtak az utóbbi napokban a Rába-folyó Vas vármegyei szakaszán. Az egyik nagyobb a hivatalos országos rekordnál - számolt be róla a Pecaverzum.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hivatalos oldalán, a horgászfogások között jelent meg két óriási dévérkeszeg, amelyek néhány napja kerültek partra.

Lonai Endre március 30-án, szombaton a Rába-Nick térségi szakaszán 5,2 kilogrammos dévért tarthatott a kezében. A hal pontyozás közben érkezett, és erőteljes kapást produkált.

Molnár György egy nappal korábban, március 29-én, pénteken egy még nagyobb dévért fogott a Rábából. Akkorát, amely még a hivatalos országos rekordot is meghaladja. A hal tömege a mázlista pecás beszámolója szerint 6,13 kiló volt, míg a hossza 74 centiméternek bizonyult. A horgász elmondása alapján halőri hitelesítés nem történt, de három ember látta, akik csak csodálkoztak.

A hivatalos országos rekordot Kiss Ferenc tartja egy 6,02 kilós, 63 centiméteres példánnyal, amelyet szintén a Rábából, a jakabházi szakaszból emelt ki 2014. november 11-én.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke, Puskás Norbert a Pecaverzum megkeresésére azt mondta, megkérték Molnár Györgyöt, hogy az országos rekordlistára is töltse fel a fogást.

Ekkorák csak a Rábában élnek. Két különböző mérleggel is mértük, így biztos, hogy nem tévedtünk, mert ugyanazt mutatta

– nyilatkozta a sikeres horgász, akinek sikerült időközben hitelesítenie a rendkívüli kapást.

Molnár György elmondta, egy 150 grammos dobósúlyú heavy feeder botot használt, amelyen 0.14-es fonott damil futott, a végén 0.12-es fonott előkével, amelyre 8-as horgot kötött. A csali pedig pop-up volt. Azt is elárulta, hogy a kapitális dévért a Rába csörötneki szakaszán fogta, és a mérlegelés, fényképezkedés után visszaengedte a folyóba.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

keszeg