Kattant a bilincs: időseket kifosztó férfiak ellen emeltek vádat Zalában

MTI   
  Megosztom
Kattant a bilincs: időseket kifosztó férfiak ellen emeltek vádat Zalában

Vádat emeltek két hajdú-bihari férfi ellen, aki országszerte több városban is időseket fosztott ki a lakásukon.

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint két 40 év körüli férfi 2023 márciusától Budapesten és vidéken egyedülálló idős emberekhez csengetett be, majd magukat például szerelőnek vagy iparosnak kiadva bejutottak a lakásokba. Amíg az egyikük elterelte a sértett figyelmét, addig társa megkereste az áldozat pénzét vagy értéktárgyait.

A két vádlott Pécsett tavaly áprilisban egy 95 éves asszonyhoz jutott be, akitől 1,4 millió forintot szereztek meg. Májusban Zalaegerszegen egy 65 éves nőt csaptak be, akitől a pénztárcáját, a benne lévő 11 ezer forintot és a bankkártyáját lopták el a lakásából.

Néhány nappal később hasonló módon jutottak be egy 91 éves asszonyhoz, akitől 700 ezer forintot loptak el, júniusban pedig Sopronban egy 72 éves nő lakásában kutattak, majd végül 640 ezer forintot loptak el tőle. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a két, letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott ellen többrendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

bűncselekmény

vádemelés

zala megye