Ki nem találnád, mire bukkantak a vas megyei börtönnél: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Ki nem találnád, mire bukkantak a vas megyei börtönnél: mutatjuk a részleteket

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Chernel-kerti Madárvédelmi Központjába került az a bagoly, amit a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetnél találtak.

Az intézet munkatársai az A5-ös épület előtti zöld területen figyeltek fel a frissen nyírt fűben lapuló madárra. A repülni még nem tudó bagolyfiókát Németh Richárd bv. őrmester „terelte be” egy kartondobozba, majd az Egészségügyi Osztály munkatársai telefonáltak a kőszegi Chernel-kerti Madárvédelmi Központba, ahonnan elindult a segítség.

A bagolyfiókát Kovács Balázs c. bv. törzszászlós adta át Kutschi Péternek, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi területfelügyelőjének. Az erdei fülesbagoly fiókáról – amely feltehetően az egyik fáról pottyant le a fűbe – a kőszegi Chernel-kerti Madárvédelmi Központban gondoskodnak, segítik a természetes körülményekhez történő fokozatos alkalmazkodását, és ha eljön az ideje, szabadon engedik.

A madármentők munkáját akár párhuzamba is állíthatjuk a büntetés-végrehajtási intézetben végzett reintegrációs tevékenységgel, hiszen ahogy a börtönben a szabadulás utáni életre készítik fel a fogvatartottakat, a Chernel-kertben dolgozó szakemberek is folyamatosan szoktatják a madarakat a szabad élethez.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

bagoly

kőszeg

börtön