Munkásszálló lett Hajdúszoboszló gyógyvizes szállodájából: Fülöp-szigetekieket költöztettek be

HelloVidék   
  Megosztom
Munkásszálló lett Hajdúszoboszló gyógyvizes szállodájából: Fülöp-szigetekieket költöztettek be

Külföldi vendégmunkásokkal töltötték meg Hajdúszoboszló egyik gyógyvizes szállodáját, amely a város legfőbb turisztikai célpontjának számító strandfürdő szomszédságában áll. Ráadásul a hajdúszoboszlói polgármester kifejezetten kérte a helyieket, hogy ne alakítsák át munkásszállókká a turisztikai szálláshelyeket, ám egy budapesti követeléskezelő cég fittyet hányt erre. Ráadásul nem csak a debreceni BMW-gyár külföldi építőiből csináltak üzletet – írta a 24.hu.

A Hotel Aqua Blue hónapok óta teltházzal üzemel, ottjártunkkor, március végén is 200–220 építőmunkás foglalta el a szobákat és az apartmanokat. A Fülöp-szigetekről érkezett férfiakat egy török vállalat foglalkoztatja – naponta szállítják őket buszokkal a debreceni BMW-gyár építkezésére.

- számolt be róla a 24.hu.

A debreceni megaberuházások miatt 2023 derekán jelentek meg először nagyobb számban a délkelet-ázsiai munkások a hajdú-bihari településeken, így Hajdúszoboszlón is.

Czeglédi Gyula polgármester tavaly júliusban fel is szólította a szállástulajdonosokat, hogy ne fogadjanak be vendégmunkásokat, és ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat.

Az Aqua Blue tulajdonosai már tavaly nyáron leszerződtek az első csoportok fogadására. Ebben az sem gátolta őket, hogy a hotelnek akkor sem volt és jelenleg sincs működési engedélye – tudta meg a 24.hu a városházától. Az Aqua Blue honlapján az olvasható, hogy a szálloda „átmenetileg zárva tart”. Arról, hogy valójában profilt váltottak, és jelenleg munkásszállóként működnek, nem tesznek említést.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vendégmunkások

debrecen

akkugyár