Mérgezés történt egy kisvárdai üzemben: 14 embert kellett kórházba szállítani + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Mérgezés történt egy kisvárdai üzemben: 14 embert kellett kórházba szállítani + Videó

Tizennégy személyt kellett kórházba szállítani, miután ammónia jutott a levegőbe egy kisvárdai üzem egyik helyiségében. Mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, többségüket péntek estére már haza is engedték a kórházból. Az üzem nem reagált a megkeresésekre, ám a legújabb információk szerint pénteken ismét kint voltak a mentők, néhány dolgozót pedig kórházba szállítottak. A rendőrség vizsgálja az ügyet - számolt be róla az RTL.


 

Félbeszakadt a késő esti műszak csütörtökön egy kisvárdai húsüzem egyik üzemhelyiségében, miután ammónia áramlott a levegőbe. Az épületet azonnal el kellett hagynia mindenkinek. Az RTL birtokába kerülő felvételen látható, amint a munkások henteskötényben odakint várakoztak, ugyanakkor többeket rosszullét miatt azonnal a mentőautóhoz kellett kísérni.

A gázszivárgás következtében összesen 14 személyt vizsgáltak a mentők, akiket helyszíni ellátást követően, stabil állapotban azonnal sürgősségi osztályokra szállítottunk

– mondta Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője.

A kórházba szállított munkásokat két intézmény látta el. Négyen a kisvárdai kórházba kerültek, tíz személyt pedig Nyíregyházára szállítottak. Az RTL információi szerint mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak. Információk szerint már jobban vannak, többségüket péntek estére hazaengedték a kórházból.

Az esetet a katasztrófavédelem is megerősítette. Eszerint az ammónia egy műszaki hiba miatt áramlott ki az üzemben. A gázt kizárták, így a szivárgás megszűnt. A már kijutott ammóniát vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot. A laboreredmények alapján a közelben lakók nem voltak veszélyben.

Az RTL információi szerint a hűtőrendszerből jutott ki a vegyi anyag. Kiemelték, hogy a súlyos ammóniamérgezés tüdőkárosodást és akár halált is okozhat. A húsfeldolgozó üzem eddig nem reagált a megkeresésre. A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan mi történt.

Eközben az RTL szerint pénteken ismét mentőautók vonultak ki az üzem területre. Hogy milyen okból kifolyólag, és van-e köze a csütörtöki mérgezéshez, azt nem tudni, de a mentőszolgálat szerint 6 embert szállítottak kórházba.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mérgezés

üzem

kisvárda