Szörnyű, ami a kenyérrel történik Magyarországon: már az uniós átlagnál is drágább

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű, ami a kenyérrel történik Magyarországon: már az uniós átlagnál is drágább

Hatalmasat emelkedett a kenyér ára az utóbbi években. Míg négy évvel ezelőtt 333 forintért tudtunk venni egy kiló kenyeret, márciusban a termék átlagára már 875 forint volt. Sok pék a béremelések miatt kénytelen tovább emelni az árait.


 

Csaknem háromszor annyiba kerül Magyarországon a kenyér, mint négy évvel ezelőtt, már az uniós átlagnál is drágább – számolt be az RTL.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint márciusban 875 forintba került egy kiló kenyér átlagosan, de ez négy évvel ezelőtt csak 333 forint volt. Nagy István agrárminiszter szerint az árak az orosz–ukrán háború, valamint az Oroszország elleni szankciók miatt emelkedtek.

Nem Magyarországon a legdrágább az élelmiszer. A drágulás volt Magyarországon drága. De azért volt drága, mert korábban nálunk volt a legolcsóbb. [...] 53 forintba kerül az a gabona, ami egy kenyérben benne van. Az összes többi, az minden más. Ami a mi hatáskörünk, az az 53 forint

– hangoztatta az agrárminiszter.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kenyér ára

élelmiszer