Hol élünk, a sivatagban? Ijesztő porördög kavarta fel a magyar vidéket + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Hol élünk, a sivatagban? Ijesztő porördög kavarta fel a magyar vidéket + Videó

A napos, száraz, nyárias időben azért nem szokatlan jelenség a szántóföldek felett kavargó por, ami azért nagy ritkán veszélyes is lehet.

Az elmúlt időszak nem hozott kiadós csapadékot sokfelé az orászgban, így a földek kiszáradtak, nagyon sok helyen porzanak. Ilyenkor a napos, nyárias időben a porördögök látványa sem szokatlan jelenség. Kaposvártól keletre, Taszár közelében pedig ki is alakult egy porördög - írta cikkében az Időkép.

A porördögök általában nem veszélyesek, mivel ezek a jelenségek gyakran meglehetősen rövid életűek és gyengék. Azonban szélsőséges esetekben a forgás sebessége akár a 200 km/h-t is elérheti, és a haladási sebessége megközelítheti a 100 km/h-t. Ezek a nagyobb sebességű porördögök ritkák, de potenciálisan veszélyesek lehetnek, különösen ha közvetlenül érintik az embereket vagy épületeket. A legtöbb porördög viszont ártalmatlan és látványos természeti jelenség.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

porördög

szárazság

időkép