Rémisztő bejelentés: óriási aszteroida közelítette meg a Földet

HelloVidék   
  Megosztom
Rémisztő bejelentés: óriási aszteroida közelítette meg a Földet

Hatalmas aszteroida közelítette meg a Földet, az objektum április 16-17-én amatőr távcsővel is megfigyelhető marad.

A 2013 NK4 jelű, 610 méter átmérőjű égitest április 15-én délután járt legközelebb bolygónkhoz, ekkor mintegy 3,2 millió kilométerre volt - írja a Live Science.

A 2013 NK4 378 naponta kerüli meg csillagunkat, 2013-as felfedezése óta 11 alkalommal haladt el mellettünk, legközelebb 2025. április 23-án tér vissza. Az objektum még sosem járt olyan közel, hogy egyszerű kézi távcsővel is megpillanthassuk, és erre most sem lesz lehetőség.

Szimulációk révén a kutatók egészen 1900-ig vissza tudták követni a 2013 NK4 pályáját. Az égitest a mostaninál közelebb még nem járt, 2055-ben viszont új rekordot fog felállítani, amikor mindössze 2,1 millió kilométerre halad majd el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

aszteroida

föld

megfigyelés