Rémisztő bejelentés: óriási aszteroida közelítette meg a Földet

HelloVidék   
  Megosztom
Rémisztő bejelentés: óriási aszteroida közelítette meg a Földet

Hatalmas aszteroida közelítette meg a Földet, az objektum április 16-17-én amatőr távcsővel is megfigyelhető marad.

A 2013 NK4 jelű, 610 méter átmérőjű égitest április 15-én délután járt legközelebb bolygónkhoz, ekkor mintegy 3,2 millió kilométerre volt - írja a Live Science.

A 2013 NK4 378 naponta kerüli meg csillagunkat, 2013-as felfedezése óta 11 alkalommal haladt el mellettünk, legközelebb 2025. április 23-án tér vissza. Az objektum még sosem járt olyan közel, hogy egyszerű kézi távcsővel is megpillanthassuk, és erre most sem lesz lehetőség.

Szimulációk révén a kutatók egészen 1900-ig vissza tudták követni a 2013 NK4 pályáját. Az égitest a mostaninál közelebb még nem járt, 2055-ben viszont új rekordot fog felállítani, amikor mindössze 2,1 millió kilométerre halad majd el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

aszteroida

föld

megfigyelés