Rendkívüli ötlete támadt a vidéki polgármesternek: náluk ingyen szerezhet érettségit bárki

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli ötlete támadt a vidéki polgármesternek: náluk ingyen szerezhet érettségit bárki

A magyar-szerb-román-határ találkozásánál található zsákfaluban, Kübekházán többen vannak, akik szeretnének továbblépni, ezért minden közfoglalkoztatottat be fognak iskolázni. Az ötletadó Molnár Róbert polgármester, aki nemrég jelentette be a Facebook-oldalán, hogy 22 év után nem indul újra a tisztségéért, elmondta: feladatának tartotta, hogy az önkormányzat támogassa az embereket a jobb életminőségük elérésben.

Helyben szerezhetnek gimnáziumi érettségit az alig 1500 lelkes Kübekházán azok, akiknek csak nyolc általánosuk van vagy valamiért abbahagyták a középiskolát. Az önkormányzat a kiskunfélegyházi gimnáziummal együttműködve levelező képzést indít ősszel. Az órák péntek délutánonként lesznek, a tanulók három év múlva kaphatnak bizonyítványt, teljesen ingyen – számolt be a szinte egyedülálló kezdeményezésről az RTL Híradó.

A polgármester elmondása szerint minden közfoglalkoztatottat be fognak iskolázni, aki erre alkalmas, és már húszan jelentkeztek is a faluból. A televíziós riportban megszólaló Petőné Hegyes Mirjam szerint érettségi, illetve valamilyen képzettség nélkül már senkinek nincs esélye munkát kapni, elhelyezkedni, ez a munkahelyek elvárása az ország keleti szegletében is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

érettségi

megélhetés

gimnázium