Rendkívüli ötlete támadt a vidéki polgármesternek: náluk ingyen szerezhet érettségit bárki

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli ötlete támadt a vidéki polgármesternek: náluk ingyen szerezhet érettségit bárki

A magyar-szerb-román-határ találkozásánál található zsákfaluban, Kübekházán többen vannak, akik szeretnének továbblépni, ezért minden közfoglalkoztatottat be fognak iskolázni. Az ötletadó Molnár Róbert polgármester, aki nemrég jelentette be a Facebook-oldalán, hogy 22 év után nem indul újra a tisztségéért, elmondta: feladatának tartotta, hogy az önkormányzat támogassa az embereket a jobb életminőségük elérésben.

Helyben szerezhetnek gimnáziumi érettségit az alig 1500 lelkes Kübekházán azok, akiknek csak nyolc általánosuk van vagy valamiért abbahagyták a középiskolát. Az önkormányzat a kiskunfélegyházi gimnáziummal együttműködve levelező képzést indít ősszel. Az órák péntek délutánonként lesznek, a tanulók három év múlva kaphatnak bizonyítványt, teljesen ingyen – számolt be a szinte egyedülálló kezdeményezésről az RTL Híradó.

A polgármester elmondása szerint minden közfoglalkoztatottat be fognak iskolázni, aki erre alkalmas, és már húszan jelentkeztek is a faluból. A televíziós riportban megszólaló Petőné Hegyes Mirjam szerint érettségi, illetve valamilyen képzettség nélkül már senkinek nincs esélye munkát kapni, elhelyezkedni, ez a munkahelyek elvárása az ország keleti szegletében is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

érettségi

megélhetés

gimnázium