Késsel fenyegetve raboltak ki egy 14 évest: edzésről sietett haza, de megtetszett egy férfinak a mobilja

MTI   
  Megosztom
Késsel fenyegetve raboltak ki egy 14 évest: edzésről sietett haza, de megtetszett egy férfinak a mobilja

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követni kezdte, majd egy elhagyatott utcában odalépett hozzá, kést rántott és azzal fenyegette meg a gyereket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját - írta meg a 24.hu.


 

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – március 8-án az esti órákban Jánoshalmán követni kezdte az éppen edzésről hazafelé tartó sértettet. A vasúti aluljáróból felérve az elkövető odalépett a gyerekhez, megszólította, majd egy kést rántott elő és azt a sértett jobb keze hüvelykujjához nyomta. A vádlott közben a másik kezével ráfogott a sértett kezében lévő telefonra, és azt kiabálta, hogy

A sértett két kézzel erősen szorította a telefonját, azonban amikor a férfi a késsel megvágta az egyik ujját, nagyon megijedt és átadta a 60 ezer forint értékű mobiltelefonját a támadójának, aki azzal a helyszínről elfutott.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit fél órán belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőle a sértettől elrabolt mobiltelefont, amit a sértettnek visszaadtak.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kés

támadás

erőszak

rendőr