Máról ultrahangos vizsgálat sincs a vidéki szakrendelőben: kilométereket bumlizhatnak a betegek

HelloVidék   
  Megosztom
Máról ultrahangos vizsgálat sincs a vidéki szakrendelőben: kilométereket bumlizhatnak a betegek

Ez van: mától nem végeznek ultrahang vizsgálatot az Oroszlányi Szakrendelőben, a betegeknek mehetnek Tatabányára!

Az egészségügyi dolgozók ma délben rövid szünetet tartottak az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet épülete előtt. Mától ugyanis kevesebb lehet a munkájuk, több szakellátás ugyanis hosszabb ideig nem lesz elérhető itt. Ahogy az RTL Híradója közölte: mától ugyanis nem végeznek ultrahang vizsgálatot az Oroszlányi Szakrendelőben. Ez a Népegészségügyi Központ honlapján megjelent határozatból derült ki.

A betegeknek Tatabányára kell utazniuk. Az ottani megyei kórház autóval Oroszlányból és a környékről 20-30 perc alatt érhető el, de tömegközlekedéssel ez már a legtöbb érintett településről egy órás utazást jelent. A helyiek azt mondják, ez nehézséget okoz nekik.

A Híradónak nyilatkozó egészségügyi elemző szerint komoly gondot okozhat, hogy hónapokig nem lesz elérhető ultrahang diagnosztika az oroszlányi szakrendelőben, mert az az alapellátás része.

Az onkológiai szakellátás ráadásul már tavaly szeptemberben sem működött, az intézmény honlapja szerint azért mert, nincs orvos.

- hangzott el.

A megyei kórház azonban nem számít a várakozási idő jelentős növekedésére.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ultrahang

szakrendelő

tatabánya