Rengetegen rosszul lettek a vidéki építkezésen: több mentőgység is kivonult a helyszínre

MTI   
  Megosztom
Rengetegen rosszul lettek a vidéki építkezésen: több mentőgység is kivonult a helyszínre

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül. A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, egyikük sem minősült súlyos állapotúnak.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak

A műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait.

Szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait

- mondta Makula György.

Az OMSZ később azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és 24 ember került kórházba vizsgálatra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

börtön

csenger

rosszullét

életmód