Rengetegen rosszul lettek a vidéki építkezésen: több mentőgység is kivonult a helyszínre

MTI   
  Megosztom
Rengetegen rosszul lettek a vidéki építkezésen: több mentőgység is kivonult a helyszínre

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül. A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, egyikük sem minősült súlyos állapotúnak.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak

A műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait.

Szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait

- mondta Makula György.

Az OMSZ később azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és 24 ember került kórházba vizsgálatra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

börtön

csenger

rosszullét

életmód