Brutális, mi zajlott a fonyódi oviban: saját magukat kellett felpofozniuk a rossz gyerekeknek, és ez csak a kezdet

Index   
  Megosztom
Brutális, mi zajlott a fonyódi oviban: saját magukat kellett felpofozniuk a rossz gyerekeknek, és ez csak a kezdet

Egy fonyódi óvodában brutális módon „nevelték” a gyermekeket, akik sírva keltek és feküdtek az egy nevelő miatt. Az Index.hu a szülőket is megkérdezte, a rendőrség eljárást indított az ügyben.

A szülők szerint hónapokon keresztül „terrorizálta” a gyermekeket egy óvodapedagógus az egyik fonyódi intézményben. Bezárta a szekrénybe a gyerekeket, akiknek saját magukat kellett felpofozniuk, ha rosszat csináltak – ezt állítják a szülők az egyik fonyódi óvónőről. A gyermek a trauma hatására négy hónap elteltével is elsírja magát. Egy másik esetben a nevelő kiültette a gyerekeket a folyosóra, állítólag felügyelet nélkül. Egy édesapa arról számolt be, hogy az óvónő a gyermekeket megrázta, sokszor üvöltött velük, hogy normálisak-e? Az ügyet a szülők robbantották ki, miután több gyerek csak sírva akart oviba menni. Az intézmény vezetősége a óvónőnek hisz, aki mindent tagad - írja az Index.

A szülők azt kifogásolták, hogy álláspontjuk szerint nincs minden rendben a gyermekeikkel, mert azt tapasztalták, hogy szoronganak, visszahúzódóbbak, mint korábban, és lefekvés előtt, illetve minden reggel sírnak. A szülők először azt sejtették, hogy az egyik csoportban történt személycsere okán változhatott meg a gyermekek viselkedése.

Ez a hölgy, vagyis az új óvodapedagógus Lelléről jött

– mondta az egyik szülő, akinek információja szerint már abban az óvodában is panasszal éltek „munkamódszerei” miatt, ahol csaknem húsz éven át dolgozott. Mindenféleképpen olyan nevelési stílust alkalmazott, amelyet a fonyódi gyermekek, illetve a szülők sem szoktak meg.

A rendőrségtől a lap megkeresésére – miszerint indítottak-e vizsgálatot – azt válaszolták, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság

A folyamatban lévő eljárásra tekintettel – a nyomozás érdekeire hivatkozva – bővebb tájékoztatást egyelőre nem adtak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fonyód

bántalmazás

óvoda