Borzalom: tiltott helyen közlekedő traktoros gázolt halálra egy motorost Zalában

MTI   
  Megosztom
Borzalom: tiltott helyen közlekedő traktoros gázolt halálra egy motorost Zalában

Egy gyorshajtásban előző motoros halálát okozta az a szabálytalanul, tiltott helyen közlekedő traktoros, aki ellen Zalaegerszegen emeltek vádat - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.


 


 

Jánky Judit tájékoztatása szerint az 50 éves, Hahóton élő férfi tavaly május 1-jén Fakospuszta irányából Nagykanizsa felé haladt traktorjával a 74-es főúton, noha azon a szakaszon tilos lassú járművel közlekedni. A traktornak nem volt érvényes forgalmi engedélye, nem működött a féklámpája, a helyzetjelzője és a jobb oldali hátsó irányjelzője sem, a felszerelt homlokrakodónak pedig nem volt hatósági engedélye.

Amikor a férfi a járművel Hahótnál egy útkereszteződéshez ért, balra irányjelzett, de figyelmetlensége miatt úgy kezdte meg a kanyarodást, hogy nem adott elsőbbséget az őt már előző - a megengedett 90 helyett 116-118 kilométeres sebességgel haladó - motorkerékpárnak.

A motoros a traktor bal első kerekének és a homlokrakodó bal oldalának ütközött, a helyszínen életét vesztette.

A balesetet a motoros gyorshajtása mellett a traktoros közlekedési szabálysértése okozta. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség ezért a traktoros ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

zala