Brutális várólisták a vidéken: 7 hónapot kell várni erre a vizsgálatra, ha panaszod van, akkor is

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális várólisták a vidéken: 7 hónapot kell várni erre a vizsgálatra, ha panaszod van, akkor is

7 hónapot kell várni urológiai szakorvosi vizsgálatra a szekszárdi kórházban. Akkor is csak decemberre van időpont, ha valakinek panasza van. A veszprémi kórház urológiáján is baj van, június elsejétől határozatlan ideig nem fogad fekvőbetegeket a kórház – hangzott el az RTL Híradójában. 


 

A szekszárdi kórházi főigazgatóság a szokottnál hosszabb várakozási időt azzal indokolta az RTL Híradójának, hogy „az utóbbi időben megnőtt az urológiai szakellátásra érkező betegek száma”. Hozzátették, sürgős esetekben nincs várakozás, a hétvégi ügyelet viszont Pécsre került.

Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint a problémát az okozhatja, hogy a háziorvosok túl sok beteget küldenek a kórházakba.

Magyarországon nagyon nagy, kiugróan magas az orvos-beteg találkozások száma, és ez részben azért is van, mert az alapellátás nem tud megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtani, és túl sok esetet küldenek az intézményekbe járóbeteg ellátási szintre

– fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beteg

várólista

ellátás

urulógia