Durva árakkal robban a szezon a Velencei-tónál: ha 850 a fagyi, akkor tippeljetek, mennyi a lángos?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Durva árakkal robban a szezon a Velencei-tónál: ha 850 a fagyi, akkor tippeljetek, mennyi a lángos?

Nem csak a Balaton környékén, a Velencei-tónál is meglepő árakkal találkozhatnak a turisták. Persze nincsenek könnyű helyzetben a vendéglátók sem, nem csak az alapanyagdrágulás sújtja a szektort, de munkaerőt is évről évre nehezebb találni - írta a Pénzcentrum.

Durva árakkal szembesülhet az, aki a Velencei-tónál töltene el egy standoolós hétvégét - írta a Pénzcentrum. Habár még csak előszezon van, az árak már most kilőttek, ezer forint alatt szinte semmit sem találunk. A lap az olvasók által küldött fotókból készített egy friss körképet, amiből mi is szemlézünk:

Ezek alapján tudjuk, hogy a

  • frissen sült harcsa ára 890 forint/10 dkg
  • a hekk és a keszeg 790 forint/10dkg
  • a süllő 1490 forint/10dkg

Ezek nagyjából megegyeznek a Balaton partján tapasztalt árszínvonallal. Aki ennél is tartalmasabb ételre vágyna, az

  • pontyhalászlét 2690 forintért
  • rántott csirkemellet vagy rántott sajtot hasábbal 3490 forintért,
  • sült kolbászt 1190forint/10dk-ért
  • hot dogot 900 forintért ehet.
  • a hamburger 1290 és 1490 forint között mozog attól függően, milyen extrákat kénünk bele.
  • A sima lángos 890 forint, a sajtos 1250 forint, a sajtos-tejfölös 1550 forint, a kapros juhtúrós sajtos 1500 forint.

A partmenti vendéglátók nincsenek könnyű helyzetben, ahogy arról korábban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszélt a Pénzcentrumnak. Mint elmondta, tavaly

az éttermesnek fogalma sem volt, hogy másnap a paradicsom mennyibe fog kerülni, napról napra változtak az árak. Arról nem is beszélve, hogy a Balaton egy nagyon nehéz helyzetben lévő termék, hiszen a fő időszaka nagyjából még mindig csupán öt hétre korlátozódik.

- ugyanez igaz a Velencei-tóra is, ami lényegesen kisebb forgalommal működik.

De a Pénzcentrum kapott árakat italokról is, ezek szerint egy korsó sör 790 forint és 1490 forint között van, egy kávé 550-650 forint, egy fél literes kóla 700 forint.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható, itt!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

árak

velencei tó

gazdaság