Durva árakkal robban a szezon a Velencei-tónál: ha 850 a fagyi, akkor tippeljetek, mennyi a lángos?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Durva árakkal robban a szezon a Velencei-tónál: ha 850 a fagyi, akkor tippeljetek, mennyi a lángos?

Nem csak a Balaton környékén, a Velencei-tónál is meglepő árakkal találkozhatnak a turisták. Persze nincsenek könnyű helyzetben a vendéglátók sem, nem csak az alapanyagdrágulás sújtja a szektort, de munkaerőt is évről évre nehezebb találni - írta a Pénzcentrum.

Durva árakkal szembesülhet az, aki a Velencei-tónál töltene el egy standoolós hétvégét - írta a Pénzcentrum. Habár még csak előszezon van, az árak már most kilőttek, ezer forint alatt szinte semmit sem találunk. A lap az olvasók által küldött fotókból készített egy friss körképet, amiből mi is szemlézünk:

Ezek alapján tudjuk, hogy a

  • frissen sült harcsa ára 890 forint/10 dkg
  • a hekk és a keszeg 790 forint/10dkg
  • a süllő 1490 forint/10dkg

Ezek nagyjából megegyeznek a Balaton partján tapasztalt árszínvonallal. Aki ennél is tartalmasabb ételre vágyna, az

  • pontyhalászlét 2690 forintért
  • rántott csirkemellet vagy rántott sajtot hasábbal 3490 forintért,
  • sült kolbászt 1190forint/10dk-ért
  • hot dogot 900 forintért ehet.
  • a hamburger 1290 és 1490 forint között mozog attól függően, milyen extrákat kénünk bele.
  • A sima lángos 890 forint, a sajtos 1250 forint, a sajtos-tejfölös 1550 forint, a kapros juhtúrós sajtos 1500 forint.

A partmenti vendéglátók nincsenek könnyű helyzetben, ahogy arról korábban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszélt a Pénzcentrumnak. Mint elmondta, tavaly

az éttermesnek fogalma sem volt, hogy másnap a paradicsom mennyibe fog kerülni, napról napra változtak az árak. Arról nem is beszélve, hogy a Balaton egy nagyon nehéz helyzetben lévő termék, hiszen a fő időszaka nagyjából még mindig csupán öt hétre korlátozódik.

- ugyanez igaz a Velencei-tóra is, ami lényegesen kisebb forgalommal működik.

De a Pénzcentrum kapott árakat italokról is, ezek szerint egy korsó sör 790 forint és 1490 forint között van, egy kávé 550-650 forint, egy fél literes kóla 700 forint.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható, itt!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

árak

velencei tó

gazdaság