Hidegvérrel mérgezik a macskákat a vidéki településen: börtön is járhat az embertelen tettekért

HelloVidék   
  Megosztom
Hidegvérrel mérgezik a macskákat a vidéki településen: börtön is járhat az embertelen tettekért


Tömeges macskamérgezésre gyanakodnak egy nógrádi faluban, ahol nemrég több helyen tisztázatlan körülmények között pusztultak el a macskák.



 

Lakossági bejelentés érkezett nemrégiben a Nógrád vármegyei Berkenye Község Önkormányzatához, hogy a település területén több helyen pusztultak el a macskák, a gyanú pedig egyértelműen mérgezésre utal – számolt be a a Nool.

German József polgármester felhívása szerint leginkább a délkeleti falurész két utcája, az Ifjúság és a Málna-köz a legérintettebb terület. A házi kedvencek elhullásának rövid időn belüli többszöri megismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy szándékos mérgezés történt.

A polgármester kéri, hogy a macskák védelme érdekében fokozottabban figyeljenek négylábúikra, és a legkisebb gyanú esetén is azonnal forduljanak a legközelebbi állatorvoshoz. Hozzátette továbbá, hogy a mérgezés az állatkínzás egyik legsúlyosabb formája, bűntettnek minősül, és ha bebizonyosodik az elkövetés, a tettest akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

berkenye

macska

mérgezés