Szorult helyzetben a magyar egészségügy: nem lesz neurológiai és stroke ügyelet a vidéki kórházban

HelloVidék   
  Megosztom
Szorult helyzetben a magyar egészségügy: nem lesz neurológiai és stroke ügyelet a vidéki kórházban

Több napig megint nem lesz neurológiai és stroke ügyelet a szolnoki kórházban. A neurológiai és stroke ellátásért Budapestre, Kecskemétre, vagy Debrecenbe kell utazniuk a betegeknek.

Az elmúlt hónapokban már számos példa volt rá, humánerőforrás-hiány miatt júniusban három napon át nem lesz neurológiai és stroke ügyeleti ellátás, de hét napon keresztül az arc- és állkapocs sebészeti ügyeleti ellátás is szünetelni fog a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórházban - írja a Magyar Hang.

A neurológiai és stroke ellátásért Budapestre, Kecskemétre, vagy Debrecenbe kell utazniuk a betegeknek, az ellátásra szorulók koordinálása az Országos Mentőszolgálat feladata lesz, az összesen kilenc kijelölt egészségügyi intézmény szabad kapacitásainak függvényében. Az ellátási szünet összesen 50 betegágyat érint.

A lap megjegyzi, hogy bár átmeneti hiányként tünteti fel a személyügyi körülményeket, ennek ellenére az NNGYK korábbi határozatai alapján ez rendszeresnek mondható. Áprilisban és májusban ugyancsak szünetelt egy-egy napra mind a neurológia és stroke ügyelet, mind az arcsebészet. Utóbbi szintén hét napig nem volt elérhető májusban. Egyébként a tüdőgyógyászat idén már nem nyit ki a vármegyeszékhelyen.

A szolnoki megyei kórházban fellépő humánerőforrás-problémák miatt az NNGYK-nak csak idén már 14 kijelölő határozatot kellett hoznia.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

szolnok

kórház

ügyelet