Ez gyomorforgató: brutális mennyiségű olaj került a dunántúli patakba

HelloVidék   
  Megosztom
Ez gyomorforgató: brutális mennyiségű olaj került a dunántúli patakba

Több száz liter fáradt olajat engedtek egy dél-dunántúli patakba. Az elkövetők emésztőgödörnek néztek egy telek végi lefolyót, ami a Kapos folyót is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot.

Az egyik kaposvári lakóház udvarán két férfi telekrendezésre hivatkozva csaknem 360 liter fáradt olajat öntött a Kapos folyót tápláló patakba - írja a sonline.hu.

A két munkás állítólag emésztőgödörnek gondolta a telek végi lefolyót, ami a Kapost is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot. A rendőrök egy helyi lakos bejelentését követően elfogták az 50 és 52 éves nagydobszai férfit, és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A bejelentő a kertje végénél folyó patakban erős elszíneződést és szúró olajszagot észlelt, ekkor értesítette a rendőrséget.

A két férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, és az eljárás során szakértők bevonásával vizsgálják majd a környezetkárosítás mértékét. Az olaj terjedését a bejelentő házi torlaszának segítségével sikerült megállítaniuk a tűzoltóknak, mielőtt a Kapos folyóba érhetett volna. Azóta már eltávolították a szennyezett vizet is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

somogy

olaj

szennyezés