Ez gyomorforgató: brutális mennyiségű olaj került a dunántúli patakba

HelloVidék   
  Megosztom
Ez gyomorforgató: brutális mennyiségű olaj került a dunántúli patakba

Több száz liter fáradt olajat engedtek egy dél-dunántúli patakba. Az elkövetők emésztőgödörnek néztek egy telek végi lefolyót, ami a Kapos folyót is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot.

Az egyik kaposvári lakóház udvarán két férfi telekrendezésre hivatkozva csaknem 360 liter fáradt olajat öntött a Kapos folyót tápláló patakba - írja a sonline.hu.

A két munkás állítólag emésztőgödörnek gondolta a telek végi lefolyót, ami a Kapost is tápláló patakba vezette a szennyező hulladékot. A rendőrök egy helyi lakos bejelentését követően elfogták az 50 és 52 éves nagydobszai férfit, és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A bejelentő a kertje végénél folyó patakban erős elszíneződést és szúró olajszagot észlelt, ekkor értesítette a rendőrséget.

A két férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, és az eljárás során szakértők bevonásával vizsgálják majd a környezetkárosítás mértékét. Az olaj terjedését a bejelentő házi torlaszának segítségével sikerült megállítaniuk a tűzoltóknak, mielőtt a Kapos folyóba érhetett volna. Azóta már eltávolították a szennyezett vizet is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

somogy

olaj

szennyezés