Nagyot húzott a vidéki egyetem: ennek sok hallgató fog örülni

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyot húzott a vidéki egyetem: ennek sok hallgató fog örülni

Kísérleti jelleggel indult az a kezdeményezés, amelynek során a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói és munkatársai térítésmentesen használhatnak e-rollereket és e-kerékpárokat, akár munkába járásra is.

A fenntarthatóságot és szemléletformálást szolgáló program öt héten át nyújt erre lehetőséget az intézményben, majd helyi cégeknél folytatódik a tesztüzem.

A Széchenyi István Egyetem és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA partnerségének stratégiai célja a zöldátállás és a fenntarthatóság elősegítése. E törekvésben a HUMDA nagy szerepet játszik a környezettudatos szemléletformálás támogatásával, amihez intézményünk oktatási, tudományos és innovatív tevékenységeivel járul hozzá

– húzta alá dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke.

A „Gondold, próbáld, tedd – 4K nélkül úton a hétköznapokban” elnevezésű akció elsődleges célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedést. Ennek keretében elsőként a győri egyetemen nyílt lehetőség elektromos kerékpár és roller kipróbálására.

A kezdeményezés rámutat arra, hogy nem mindig és mindenhova szükséges gépjárművel mennünk, hiszen vannak valós, költségtakarékos és környezetbarát alternatívák. Nem is beszélve arról, hogy csúcsforgalom idején kényelmesebb, sok esetben gyorsabb is lehet a közlekedés az úgynevezett mikromobilitási eszközökkel

– fogalmazott dr. Torma András, az intézmény Alkalmazott Fenntarthatóság Tanszékének vezetője.

Hozzátette, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó Humda Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. finanszírozásával – támogatva a Klímabarát Magyarország Évtized program céljait – a Medencebag Kft., az Enviro Partner Kft. és az egyetem partnerségével megvalósuló projektben a résztvevők anyagi ráfordítás nélkül tudnak megbizonyosodni arról, hogy mindennapi éltükbe miként illeszthető be a környezetkímélő közlekedés.

A kísérlet a Széchenyi István Egyetemen kezdődött, és öt héten keresztül tart. Ez idő alatt 150 tesztelés tapasztalatait gyűjtik össze a szakemberek, akik arra keresik a választ, hogy a felvázolt konstrukció hosszú távon működőképes lehet-e.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

e-roller

győr

egyetem