Elképesztő várólisták a magyar egészségügyben: ennyit kell várni ezekre a sürgős vizsgálatokra

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő várólisták a magyar egészségügyben: ennyit kell várni ezekre a sürgős vizsgálatokra

Egyre többen mennek magánorvoshoz, egy kutatás szerint az elmúlt félévben tízből nyolcan vettek igénybe magánegészségügyi szolgáltatást.

Az RTL beszámolója szerint a megkérdezettek harmada azt mondta, ötven- és százezer forint közötti összeget költött erre. Tavaly az infláció és a reálbércsökkenés ellenére is átlagosan ötödével nőtt a magánegészségügyi szolgáltatók árbevétele.

Glutén tüdőszűrvizsgálaton találtak egy foltot a tüdőmön, hat hét múlva kaptam időpontot az állami ellátórendszerben CT vizsgálatra. Ez nem egy hosszú táv a hazai viszonyokhoz képest, de egy súlyos betegségnél ez jelentős lehet. Ezért két nap alatt 30 ezer forintért elvégeztettem ezt a vizsgálatot

- mondta Rubi György a Híradónak.

Az RTL hozzátette, hogy végül a férfi megnyugodhatott, mivel kiderült nincs daganata. A lap megjegyzi, hogy egyre többe döntenek úgy, hogy nem várják ki, hogy valamelyik állami intézetbe sorra kerülnek.

A Digital Health felmérése alapján az elmúlt fél évben 10-ből 8-an vettek igénybe valamilyen magánegészségügyi szolgáltatást. A legtöbben diagnosztikai, és laborvizsgálatra, bőr, és nőgyógyászat miatt, valamint kardiológiára, és urológiára mentek magán szolgáltatóhoz az emberek. A kutatásban 500 embert kérdeztek meg, harmaduk azt mondta, hogy 50-100 ezer forinti összeget költött el ezekre a vizsgálatokra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

egészség

orvos

magánorvos