Több mint ezer hamis játékkonzolt talált a NAV egy kamionban Gyulánál: ez volt a csalók módszere

MTI   
  Megosztom
Több mint ezer hamis játékkonzolt talált a NAV egy kamionban Gyulánál: ez volt a csalók módszere

Több mint ezer hamis játékkonzolt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rutinellenőrzés során egy Olaszországba tartó bolgár kamionban Gyulánál.


 

A kamion - a bemutatott iratok szerint - vegyes áruval indult útnak Bulgáriából.

A pénzügyőrökben az keltett gyanút, hogy az egyik iraton "kétkezes kapaszkodó" árumegnevezés szerepelt, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek: a platóról ismert márkajelzésű játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették.

A pénzügyőrök 1500 jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amely több mint húszmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, a vásárlók számára egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, játékok, csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek

- hívta fel a figyelmet a NAV.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

nav

gyula

hamis