Magyar sikertörténet: hazai kukoricát eszik fél Európa

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar sikertörténet: hazai kukoricát eszik fél Európa

A magyarországi csemegekukorica-export vezető szerepet tölt be az európai piacon, így nem meglepő, hogy az évente feldolgozott 175 ezer tonna csemegekukorica 95 százalékát több mint 20 európai országba exportálja Magyarország egyik vezető élelmiszeripari vállalata.

A kukorica a világ legnagyobb mennyiségben termelt növénye. Magyarország a fogyasztási célú csemegekukorica-termelésben az elsők között helyezkedik el globálisan, az Európai Unión belül pedig a hazai csemegekukorica-export vezető szerepet tölt be.

Az export jelentősen hozzájárul a minőségi magyar termékek széleskörű megismeréséhez Európa-szerte. A Bonduelle gyárai a hazai igények kielégítése mellett jelentős mennyiséget szállítanak az országhatáron túlra is, a feldolgozott hazai termékek 95 százaléka több mint 20 európai országba jut el. Az élelmiszernövényt a vállalat három magyarországi gyára 150 kilométeres sugarú körből, főleg a Dunától keletre, 10 ezer hektárról vásárolja, 110 hazai partner bevonásával.

A Bonduelle évente mintegy 175 ezer tonna csemegekukoricát dolgoz fel, ez évi 330 millió doboz konzervnek felel meg. Számunkra fontos, hogy a termékeink ne csak itthon, de azokban az országokban is magas minőséget képviseljenek, ahova exportálunk. Az általunk is alkalmazott korszerű konzervipari eljárásoknak köszönhetően bármelyik évszakban friss, tartósítószer-mentes és vitamindús termékekhez juthatnak a fogyasztók. A konzerv zöldségek maximum fél nap alatt kerülnek a termőföldről a dobozba, így sokszor magasabb tápértékűek, mint a napokig pulton tárolt társaik

– mondta Szirbek András, a vállalat marketingigazgatója.

A csemegekukorica nemcsak édes, ropogós állaga miatt népszerű, kiváló tápanyag- és vitaminforrás – többek között B-, C-vitamin, magnézium –, hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez, feltöltéséhez. A kukorica vetési időszaka jellemzően április közepétől július elejéig tart, július végén pedig elkezdődik a betakarítás, amely egészen október végéig tart.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kukorica

export

európa

mezőgazdaság

agrár