A FAG debreceni beruházása ötszáz új munkahelyet teremtett

MTI   
  Megosztom
A FAG debreceni beruházása ötszáz új munkahelyet teremtett

Az FAG 25 milliárd forintból megvalósult új csapágygyára 500 új munkahelyet hozott létre Debrecenben, a beruházást a magyar kormány 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a német Schaeffler csoporthoz tartozó vállalat új gyártócsarnokának átadó ünnepségén szerdán Debrecenben.

A miniszter beszédében kiemelte, hogy Magyarország 2018-ban külgazdasági rekordot ért el. Tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, összesen 1380 milliárd forint értékben. Ezek majdnem egyharmada Debrecenbe érkezett, ami jól mutatja a város vezetői és parlamenti képviselői munkájának a sikerét.

Az elmúlt évben több mint 17 ezer új munkahely jött létre a beruházások nyomán, az átlagfizetés ezeken a munkahelyeken 420 ezer forint volt, ami 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban létrejött munkahelyek fizetési átlagát, részletezte Szijjártó Péter.

A miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt öt esztendőben valamennyi évet külgazdasági rekorddal zárta az ország, azt mondta: "Magyarország az új világgazdasági korszak győztesei közé tartozik", megalapozta a digitális gazdaság, az ipar 4.0 alapjait, a tartós gazdasági növekedést.

A múlt évben 100 milliárd eurót tett ki a magyar export, a beruházási és az export-teljesítmény alátámasztja, hogy a 4 százalékos gazdasági növekedés tartós tud maradni Magyarországon.

A német vállalatok a legmagasabb technológiát hozzák Magyarországra, amivel hozzájárulnak a magyar gazdaság új dimenzióihoz, a hozzáadott érték növeléséhez. Jelenleg hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát hazánkban, mondta Szijjártó Péter a gyáravatón.

Jelentősnek nevezte annak a német vállalatok körében végzett felmérésnek az eredményét, miszerint az itt működő cégek 84 százaléka újra Magyarországra hozná a beruházását.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő beszédében a gazdasági szemléletváltásra hívta fel a figyelmet a modernizáció, az innováció, a digitalizáció szellemében. Kiemelte, hogy a gazdaságpolitikában is versenyképesnek kell lenni, a magyar kormány 2010 óta más úton jár a gazdaságpolitikában mint elődei, és ez már látszik a gazdasági eredményeken.

Tavaly Debrecen is rekordévet zárt a befektetések, a munkahelyteremtő beruházások terén: 2018-ban 1,3 milliárd euró, több mint 400 milliárd forint összértékű beruházás valósult meg a városban, nyilatkozta Papp László, Debrecen polgármestere.

Rainer Lindner, a Schaeffler csoport regionális vezetője és Andreas Schick operatív igazgató egyaránt megerősítette, hogy cégük elkötelezett a debreceni fejlesztések mellett. Az új beruházással már csaknem 1600 dolgozót foglalkoztató FAG létszáma akár a kétezret is elérheti az elkövetkező években.

A cég 1999-ben az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek telephelyén 40 fővel kezdte meg működését, mondta el Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója.

A húsz éves vállalat a Határ úti ipari parkban immár 58 ezer négyzetméteren évente 25 millió kúpgörgős csapágyat és 500 millió kúpgörgőt állít elő - tette hozzá az igazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

külgazdaság

gyár

munkahely