Egyre nagyobb bajban van az Audi: már több európai gyárban is akadályozza a munkát a győri sztrájk

hvg.hu   
  Megosztom
Egyre nagyobb bajban van az Audi: már több európai gyárban is akadályozza a munkát a győri sztrájk

Már több mint 144 órája tart az egyhetesre tervezett sztrájk az Audi győri üzemében, ahol a szakszervezet és a munkáltató még mindig nem tudott megállapodni a béremelésről. Az érdekképviselet szerdára összehívta a sztrájkbizottságot.

A szakszervezet legfrissebb tájékoztatása szerint kedden késő estig egyeztettek a felek, és sikerült is az Audit "további elmozdulásra bírni az eredeti ajánlathoz képest", ám megállapodás még nem született, írja a hvg.hu.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet, közeledve a meghirdetett 168 órás sztrájk végéhez, figyelembe véve a tárgyalások során eddig tapasztaltakat és az esetleges további lehetőségeket, a szerdai napra összehívta a sztrájkbizottságot, jelentették be. A bizottság feladata az eddig történtek értékelése, és a következő lépések meghatározása lesz.

Az érdekképviselet célja az, hogy az Audi az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emelje meg 2019-ben. A munkáltató legutóbbi ismert ajánlatában erre és a következő évre 10-10 százalékos emelést ajánlott.

A győri Audi-dolgozók sztrájkja már kihat több európai, a Volkswagen-konszernhez tartozó gyár működésére is, többek között az Audi ingolstadti központjában sem tudnak gyártani, mert hiányoznak az autókhoz a győri egységben készülő motorok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

audi

sztrájk