Egyre nagyobb bajban van az Audi: már több európai gyárban is akadályozza a munkát a győri sztrájk

hvg.hu   
  Megosztom
Egyre nagyobb bajban van az Audi: már több európai gyárban is akadályozza a munkát a győri sztrájk

Már több mint 144 órája tart az egyhetesre tervezett sztrájk az Audi győri üzemében, ahol a szakszervezet és a munkáltató még mindig nem tudott megállapodni a béremelésről. Az érdekképviselet szerdára összehívta a sztrájkbizottságot.

A szakszervezet legfrissebb tájékoztatása szerint kedden késő estig egyeztettek a felek, és sikerült is az Audit "további elmozdulásra bírni az eredeti ajánlathoz képest", ám megállapodás még nem született, írja a hvg.hu.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet, közeledve a meghirdetett 168 órás sztrájk végéhez, figyelembe véve a tárgyalások során eddig tapasztaltakat és az esetleges további lehetőségeket, a szerdai napra összehívta a sztrájkbizottságot, jelentették be. A bizottság feladata az eddig történtek értékelése, és a következő lépések meghatározása lesz.

Az érdekképviselet célja az, hogy az Audi az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emelje meg 2019-ben. A munkáltató legutóbbi ismert ajánlatában erre és a következő évre 10-10 százalékos emelést ajánlott.

A győri Audi-dolgozók sztrájkja már kihat több európai, a Volkswagen-konszernhez tartozó gyár működésére is, többek között az Audi ingolstadti központjában sem tudnak gyártani, mert hiányoznak az autókhoz a győri egységben készülő motorok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

audi

sztrájk