Létszámnöveléssel tenné ütőképesebbé a magyar katonaságot a Honvédelmi Minisztérium

Magyar Hírlap   
  Megosztom
Létszámnöveléssel tenné ütőképesebbé a magyar katonaságot a Honvédelmi Minisztérium

Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes honvédségre van szüksége – nyilatkozta tegnap a Budai Várban a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor a Hadtörténeti Intézet és Múzeum márványtermében tartott évértékelő és feladatszabó vezetői értekezleten kijelentette, hazánknak rendkívül fontos a Balkán biztonsága, mert a térségben még mindig törékeny a béke.

A több lépcsőben végrehajtott fizetésemelést követően ismét korszerűbb illetményrendszerre van szükség, így ebben a hónapban meg is kezdődnek az erről szóló egyeztetések – közölte a miniszter. Idén húsz, majd három éven át öt-öt százalékos fizetésemelést kapnak a honvédségi alkalmazottak, március–áprilistól pedig megkezdik a honvédelmi lakások jó árfekvésű eladását a katonáknak, írja a Magyar Hírlap.

Ez évben hetvennél több honvédelmi tábort tartanak, és a kadét-program is kibővül, egyre több lesz benne a szakirányú képzés, mondta el Benkő Tibor. 2010 és 2018 között tizenöt százalékkal bővült a honvédség állománya. A Honvédelmi Minisztérium (HM) költségvetése 2018-ban a GDP 1,07 százaléka helyett végül 1,41-re rúgott s 2024-re eléri a két százalékot. A haditechnikai fejlesztésekről elmondta, hogy 2019-ben is olyan eszközöket vásárolnak, amelyek a katonai igényeknek és az ország gazdasági érdekeinek egyként megfelelnek, ezért folyamatban van három katonai rámpás szállítógép beszerzése, valamint még idén beérkeznek az első Leopard harckocsik, amelyek az átképzést segítik.

A miniszter elismerését fejezte ki a Honvédkórház dolgozóinak azért, hogy állják a támadásokat olyan ellenzéki képviselőktől, akik megjelennek a rendelésen és VIP-kártyát igényelnek. A feladatszabó értekezleten részt vett Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka és Németh Szilárd, a HM parlamenti államtitkára is.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

katonaság

honvédelem