Családi vállalkozásból franchise hálózat: ez a miskolci étterem válasza a munkaerőhiányra

HelloVidék   
  Megosztom
Családi vállalkozásból franchise hálózat: ez a miskolci étterem válasza a munkaerőhiányra

Három év alatt megduplázta árbevételét a miskolci családi vállalkozás, amely immár 12 éve kínálja az ország legjobb palacsinta fogásait. Különleges munkavállalói élményt és kiemelkedő bérezést ígér Észak-Magyarország egyik legjobb étterme, amelyet a világ 20 legígéretesebb innovatív franchise vállalkozása között is számon tartanak. A Creppy PalacsintaHáz a közeljövőben a legmodernebb eszközökkel felszerelt oktató- és rendezvényközpont kialakítását tervezi, amelynek köszönhetően folyamatos létszámbővítés is várható.

A KSH friss adatai szerint 2017 második negyedévében Miskolcon 5,5 %-ra csökkent a munkanélküliségi ráta, miközben a foglalkoztatás több mint 60 %-ra nőtt. Az elmúlt 3 évben a borsodi szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazataival foglalkozó társas vállalkozások aránya 0,62%-kal magasabb volt az országos átlaghoz képest. A megyeszékhelyen az előrejelzések szerint további munkahelyek bővülése várható és számolni lehet munkahelyteremtéssel még a jellemzően nagy fluktuációval bíró vendéglátásban is. Természetesen ahhoz, hogy javuljanak a mutatók, még több munkahelyre és jól képzett munkaerőre van szükség.

A munkahelyteremtéshez a miskolci Creppy PalacsintaHáz is hatékonyan hozzájárul a régióban. Az avasi pincesoron működő cég szinte a kezdetektől foglalkoztat alkalmazottakat. Az Észak-Magyarország legjobb éttermei között számon tartott családi vállalkozás az elején kis létszámmal indult, azonban népszerűségének növekedésével párhuzamosan egyre több munkavállalót alkalmaz. A Creppy csapata ma már több mint 20 főből áll, és a cégvezetés folyamatos létszámbővítést tervez a jövőben is. Jelenleg a legtöbb nyitott pozíciót a konyhai területen kínálják.

A 12 éves Creppy PalacsintaHáz több mint egy étterem

Mára a Creppy egy sikeres franchise márkává nőtte ki magát. Jelenleg a világ 20 legígéretesebb innovatív franchise vállalkozása között tartják számon, így remek karrierlehetőségeket is biztosít. Február végén a Creppy vezetősége Las Vegasba utazik, ahol a Nemzetközi Franchise Szövetség éves kongresszusán képviselik a márkát. A közeljövőben adják át multifunkciós palacsinta központjukat, a Creppy Centert, amely az étterem szomszédságában található. Jelenleg a legmodernebb eszközökkel felszerelt háttér- és oktató konyha működik az épületben, de még az idén tervezik egy oktató- és rendezvényközpont kialakítását is.

Az én fő feladatom a Creppy rendszerszintű működtetése, ami hasonló egy zsonglőr mutatványhoz, amely során több tányért pörgetek pálcákon és mindet mozgásban kell tartani ahhoz, hogy a Creppy élmény teljes legyen a vendégek számára. Fontosnak tartom, hogy a Creppy minden területe folyamatosan maximális teljesítményen üzemeljen, amelynek célja, hogy minden nap a legmagasabb minőségben kapják meg vendégeink a Creppy palacsintáinak gasztroélményét. Ebben a remek szakemberekből álló csapatunk sokat segít

- nyilatkozta Oszlánczi Réka, a különleges étterem megálmodója, aki profi szakemberként tudatosan építette a Creppy brandet. Női vezetőként számos kihívással nézett szembe a jellemzően férfiak által uralt vendéglátás világában. A céltudatos és kitartó munka, a kifinomult vezetői szemlélet meghozta a gyümölcsét.

A Creppy soha nem volt egy „arctalan”, unalmas munkahely

A palacsintás brand megálmodója méltán lehet büszke az étterem felszolgálóira, szakácsaira, akik egyre ismertebbek szakmai körökben, és országszerte jó hírét viszik a különleges étteremnek. A cég alapfilozófiája a legfrissebb újítások felkutatása, alkalmazásuk megfontolása és bevezetése. A Creppy PalacsintaHázban egy innovatív technológiákban gazdag konyha szolgálja ki a vendégeket, ahol mindig a legújabb fejlesztésű gépek, eszközök állnak a szakácsok és felszolgálók rendelkezésére. Ennek köszönhetően garantált a magas színvonalú vendégélmény.

Egyedülálló munkavállalói élményt garantálnak

„A Creppynél munkavállalóink régiós viszonylatban kiemelkedő bérezéssel rendelkeznek, amelyhez társul az a karrierív, amelyben minden munkavállaló megláthatja az előrelépés lehetőségeit, illetve azt, hogy velünk nyugodtan tervezhet hosszútávra. Ezen túlmenően lényeges megtartó erő a különleges csapat, amely igazán különlegessé varázsolja a Creppyt, mint munkahelyet” – tette hozzá a Creppy alapítója, Oszlánczi Réka.

Az itt dolgozók egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy szeretnek fejlődni, tanulni. Az évek alatt együtt nőttünk fel az étteremmel, ahol a konyhavezetési feladatokért vagyok felelős. Rendszeresek a szakmai kihívások, amelyeket egy nagyszerű csapattal oldunk meg. Aki szeretné minden nap próbára tenni a tudását, kitartását és megoldóképességét, annak ebben a zsivány csapatban a helye

– osztotta meg személyes tapasztalatait Mihályi Maja, aki hat éve dolgozik a Creppy PalacsintaHázban. A hosszútávú munkalehetőséget kínáló cég kiemelt bérezéssel foglalkoztat olyan szakembereket, akik szeretnek dolgozni és élvezik a kreativitást igénylő kihívásokat.

Folyamatosak a gyakornoki programok

A munkaerőpiacon sokszor problémát okozhat, hogy az álláskeresők jellemzői és a foglalkoztatási igények között jelentős különbségek adódhatnak képzettség, tapasztalat és motiváció szempontjából. A Creppy ezért különösen nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók képzésére, tudásuk fejlesztésére. Szívesen alkalmaznak pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkatársakat is, akik a szaktudást széles körű alapképzések és rendszeres továbbképzések során tudják elsajátítani.

Az étterem folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális trendeket, így a minőség és az innováció nemcsak a kitűnő palacsintás fogásokon érezhető. Mindig a leghatékonyabb módszereket alkalmazzák a brand stratégiájában, amely kiterjed mind a munkaerő-toborzás, mind a munkaerő-megtartás eszközeire, módszereire is.

„A hagyományosnak mondott toborzási csatornákon túlmenően elkészítés alatt áll egy hosszú távú együttműködés a régió szakiskoláival, ahol már a tanulmányi évek alatt bekapcsolódunk a fiatalok szakmai fejlesztésébe. Ezzel az iskola befejezését követően kiváló munkalehetőséget tudunk biztosítani a számukra kiemelkedő fizetéssel és tervezhető karrierívvel”- fűzte hozzá Oszlánczi Réka.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

palacsintaház

creppy