Újabb vidéki gyár kezd sztrájkba: itt vannak a szakszervezet követelései

Index   
  Megosztom
Újabb vidéki gyár kezd sztrájkba: itt vannak a szakszervezet követelései

Általános sztrájkot hirdet az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) a miskolci S.E.G.A. Hungary Kft-ban szerda 18 órai kezdettel, derül ki a szakszervezet Facebook bejegyzéséből - írja az Index.

Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) általános sztrájkot hirdetett a miskolci S.E.G.A. Hungary Kft-ben, melyet a szakszervezet Facebook oldalán közölt. A sztrájk szerdán 18 órán kezdődik.

A sztrájkolók az alábbi követeléseket szeretnék érvényesíteni:

  • 12,5 százalékos egységes béremelés (minimum 200 ft/óra)
  • lojalitási bónusz
  • a bejárás költségének teljes finanszírozása
  • karácsonyi ajándék
  • jubileumi jutalmak
  • juttatások

A korábban Bosch SG néven futott S.E.G.A. Hungary Kft. indítómotorokat és generátorokat gyárt, a névváltást az indokolta, hogy a Zhengzhou Coal Mining Machinery Group felvásárolta az autóalkatrészeket gyártó céget Miskolcot.

Az Index információi szerint a kollektív munkaügyi vitától a munkáltató elzárkózott és ezt követően hirdetett sztrájkot a szakszervezet. Ezzel szemben a cég lapunk számára eljuttatott tájékoztatása szerint a munkáltató, azaz a S.E.G.A. Hungary több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz és Vasas), és 6-szor ültek tárgyaló asztal mellé.

Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előre mozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz

- áll a S.E.G.A. Hungary Kft.lapunk számára eljuttatott közleményében.

Frissítés:

A S.E.G.A. Hungary Kft. közleményében cáfolja, hogy vállalat a kollektív munkaügyi vitától elzárkózott, és az ÉTMOSz szakszervezet ezt követően hirdetett meg emiatt sztrájkot.

Hozzátette, hogy "a munkáltató, S.E.G.A. Hungary több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz és Vasas), és 6-szor ültek tárgyaló asztal mellé. Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előre mozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyár

sztrájk

miskolc

autóipar

autóalkatrész

üzem

munkabeszüntetés