Újabb vidéki gyár kezd sztrájkba: itt vannak a szakszervezet követelései

Index   
  Megosztom
Újabb vidéki gyár kezd sztrájkba: itt vannak a szakszervezet követelései

Általános sztrájkot hirdet az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) a miskolci S.E.G.A. Hungary Kft-ban szerda 18 órai kezdettel, derül ki a szakszervezet Facebook bejegyzéséből - írja az Index.

Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) általános sztrájkot hirdetett a miskolci S.E.G.A. Hungary Kft-ben, melyet a szakszervezet Facebook oldalán közölt. A sztrájk szerdán 18 órán kezdődik.

A sztrájkolók az alábbi követeléseket szeretnék érvényesíteni:

  • 12,5 százalékos egységes béremelés (minimum 200 ft/óra)
  • lojalitási bónusz
  • a bejárás költségének teljes finanszírozása
  • karácsonyi ajándék
  • jubileumi jutalmak
  • juttatások

A korábban Bosch SG néven futott S.E.G.A. Hungary Kft. indítómotorokat és generátorokat gyárt, a névváltást az indokolta, hogy a Zhengzhou Coal Mining Machinery Group felvásárolta az autóalkatrészeket gyártó céget Miskolcot.

Az Index információi szerint a kollektív munkaügyi vitától a munkáltató elzárkózott és ezt követően hirdetett sztrájkot a szakszervezet. Ezzel szemben a cég lapunk számára eljuttatott tájékoztatása szerint a munkáltató, azaz a S.E.G.A. Hungary több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz és Vasas), és 6-szor ültek tárgyaló asztal mellé.

Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előre mozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz

- áll a S.E.G.A. Hungary Kft.lapunk számára eljuttatott közleményében.

Frissítés:

A S.E.G.A. Hungary Kft. közleményében cáfolja, hogy vállalat a kollektív munkaügyi vitától elzárkózott, és az ÉTMOSz szakszervezet ezt követően hirdetett meg emiatt sztrájkot.

Hozzátette, hogy "a munkáltató, S.E.G.A. Hungary több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz és Vasas), és 6-szor ültek tárgyaló asztal mellé. Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előre mozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyár

sztrájk

miskolc

autóipar

autóalkatrész

üzem

munkabeszüntetés