Így segítik a falusiakat: heteken belül indul a pénzosztás

MTI   
  Megosztom
Így segítik a falusiakat: heteken belül indul a pénzosztás

Várhatóan két héten belül megjelennek a Modern falu program első pályázatai, és májusig az összeset kiírják - nyilatkozta a Világgazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A napilap szerdai számában megjelent cikk ismerteti, hogy ma Magyarországon 2800 olyan település van, amelynek a népessége nem éri el az ötezer főt: ezek egyenként két-három pályázatot nyújthatnak be. A beérkező pályázatok eredményeként négyezer támogatási szerződés készülhet.

A program keretösszege az idén 150 milliárd forint, amelyből 50 milliárd utak építését és javítását fedezi, 25 milliárdot a falusi csok-ra különítenek el, és további 75 milliárd forint áll az önkormányzatok rendelkezésére, hogy olyan fejlesztéseket valósíthassanak meg, amelyekre uniós pályázati források nem álltak rendelkezésre.

Schmidt Jenő szerint a programra az észak-magyarországi, a dél-dunántúli, a Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megyei településeknek van a legnagyobb szükségük. Az agglomeráció sincs könnyű helyzetben, mivel nagyon gyorsan növekszik, egyre bővül a lakosságszáma, ezért hirtelen kell sok feladatot ellátnia és infrastruktúrát kiépítenie.

Valószínű, hogy 2020-ban olyan beruházásokra is lehet majd pályázni, amelyek a lakhatást, a megélhetést, valamint a helyi és helyközi közlekedést támogatják. Mint mondta, a célok eléréséhez és az eredmények megtartásához még tíz évig szükség lenne a Modern falu programra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

modern falu program

pályázat

támogatás

falusi csok települések listája