Gigaberuházás Zala megyében: modern piacot és hűtőházat kap a kisváros

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Zala megyében: modern piacot és hűtőházat kap a kisváros

Fedett termelői piac, valamint egy hűtőház kialakítását kezdték meg Letenyén, közel 236 millió forintos beruházással - tájékoztatott a város önkormányzata.

A közlemény szerint a beruházás a gazdaságélénkítést és a helyi üzleti infrastrukturális háttér megteremtését szolgálja, amelynek jóvoltából a helyi mezőgazdasági termékeket lehet hatékonyan eljuttatni a helyi piacokra.

A városközpontban több mint 5600 négyzetméteres, jelenleg kihasználatlan területen acélvázas csarnokot építenek, ahol a mezőgazdasági szolgáltató teret, a termelői piacot, és a kistermelők termékeinek tárolását szolgáló hűtőkamrát építik meg. Az épülethez csatlakozóan szilárd burkolatú, ponyvafedésű árusítóhelyeket is kialakítanak.

Letenye önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert el közel 217 millió forintot. A tervek szerint augusztus végére befejeződő beruházás teljes költsége csaknem 236 millió forint.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zala

zala megye

letenye

piac

termelői piac

hűtőház

beruházás

fejlesztés